More

  NKD: NIŠKI AERODROM POSLOVAO POZITIVNO PRE NEGO ŠTO JE POSTAO DRŽAVNI

  • Aerodrom „Konstantin Veliki“ nije poslovao sa gubicima pre nego ga je preuzela država, a to se vidi po finansijskom izveštaju iz drugog kvartala 2018. godine, koji prikazuje dobit od 373.000 dinara, navodi Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD)
  • NKD ističe da je Niški aerodrom prvi put od 2014. godine pokazao gubitak u poslovanju od 17 miliona dinara upravo 2018. godine kada je prešao u nadležnost države
  • Direktor Aerodroma Dušan Knežević ne govori istinu da su gubici nastali jer preduzeće 2018. godine nije dobijalo subvencije za redovno poslovanje iz gradske kase i  da su nastali pre nego što je postao republički, saopštava NKD
  foto: m.k.

  Tvrdnju direktora Aerodroma „Konstantin Veliki“, Dušana Kneževića da je prošle godine niška vazdušna luka poslovala negativno dok je nije preuzela Republika Srbija negira finansijski izveštaj iz drugog kvartala 2018. godine, koji prikazuje dobit od 373.000 dinara, navode iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju(NKD).

  NKD ističe da je Niški aerodrom prvi put od 2014. godine pokazao gubitak od 17 miliona dinara u poslovanju upravo 2018. godine kada je prešao u nadležnost države.

  -Knežević je objasnio da su gubici nastali  pre nego što je Aerodrom postao republički jer preduzeće 2018. nije dobijalo subvencije za redovno poslovanje, kao i da je potom iskazana dobit od četiri miliona dinara. Međutim, subvencije iz gradske kase u programu poslovanja nisu ni bile planirane 2018. godine-saopšteno je iz NKD.

  Međutim, NKD tvrdi da Knežević ne govori istinu jer se u izveštaju iz drugog kvartala za prošlu godinu  jasno se vidi je prilikom primopredaje Aerodrom bio u dobitku.

  -Direktor nastavlja da obmanjuje javnost, što potvrđuje i činjenica da se izveštaji iz drugog i trećeg kvartala poslovanja preduzeća 2018. godine nisu objavljeni na sajtu Aerodroma. Period u kome Aerodrom ne prikazuje izveštaje je upravo onaj od kad ga je  preuzela država -navodi NKD.

   Vlada Srbije početkom avgusta odlučila je da pokrije gubitak od 13 miliona dinara Niškog aerodroma za 2018. godinu.

  Republika Srbija besplatno je preuzela osnivačka i upravljačka prava Aerodroma” Konstantin Veliki” avgusta prošle godine, iako se deo Nišlija oštro usprotivio i protestvovao protiv te odluke.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi