More

  Nišvil se priprema, a 1. jula konačna odluka da li će biti održan

  • Ukoliko 1. jula bude međunarodnih letova, a ne bude zabrane okupljanja zbog epidemije koronavirusa, 26. internacionalni džez festival Nišvil će biti održan, kazao je direktor Nišvila Ivan Blagojević
  • On je kazao da je Nišvil napravio program, potpisao sve ugovore i platio nastupe svih važnijih bendova, a da je spreman da obezbedi socijalnu distancu od dva metra za posetioce i učesnike, kao i zaštitne maske, te da meri temperaturu na ulazima
  • Ovogodišnji Nišvil bi trebalo da se održi od 13. do 16. avgusta u Niškoj tvrđavi, na desetak stejdževa, na kojima će publika se, osim uživanja u džez i fjužn muzici, moći da vidi i pozorišne, filmske, književne i strip sadržaje

  Direktor Nišvila Ivan Blagojević je kazao da se internacionalni džez festival priprema, a da će 1. jula biti doneta konačna odluka da li će biti održan.

  – Ukoliko 1. jula bude međunarodnih letova, a ne bude zabrane okupljanja zbog epidemije koronavirusa, 26. internacionalni džez festival Nišvil će biti održan. Pretpostavljam da se do tada neće dogoditi ništa drastično u vezi sa epidemijom koronavirusa, re i očekujem da će festival biti organizovan- kazao je Blagojević.

  Blagojević je kazao da mnogo toga zavisi od odluka države, pa i održavanje Nišvila i drugih festivala.

  – Mi smo napravili program, potpisali sve ugovore i platili nastupe svih važnijih bendova. Spremni smo i na eventualnu zamenu bendova u poslednji čas. Spremni smo, takođe, da sprovedemo i ekstremne zaštitne mere, kao što je socijalna distanca od dva metra među posetiocima, jer imamo veliki prostor i 4.000 stolica. Sprovešćemo ovu meru i među muzičarima, na putu od beogradskog aerodroma do Niša. Obezbedićemo zaštitne maske i merićemo temperaturu posetilaca na ulazu- rekao je Blagojević.

  On je kazao da je epidemija korona virusa zaustavila prodaju festivalskih karata, ali da se džez publika „polako oslobađa i interesuje za dolazak“ na festival.

  – I stručnjaci kažu da, ako postoje dva najbezbednija meseca u godini, onda su to jul i avgust, kada bi virus trebalo da bude najslabiji, ili da ga nema. Naša publika je pritom disciplininovana, nije to fudbalska ili neka druga publika na velikim skupovima- rekao je on.

  Ovogodišnji Nišvil bi trebalo da se održi od 13. do 16. avgusta u Niškoj tvrđavi.

  Organizatori su kazali da je planirano desetak stejdževa, na kojima će publika se, osim uživanja u džez i fjužn muzici, moći da vidi i pozorišne, filmske, književne i strip sadržaje.

  Smanjiće se neki od pratećih sadržaja, kao što je program na DJ ili hip hop stejdževima.

  Hedlajneri se znaju, ali ih organizatori još ne saopštavaju zbog poštovanja ugovornih obaveza.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi