More

  NIŠLIJE SUTRA OBELEŽAVAJU ŠEST MESECI OD POČETKA PROTESTA “ 1 OD 5 MILIONA” NA SKUPU ISPRED GRADSKE KUĆE

  • Skupovi u više od sto gradova u Srbiji biće održani sutra, 8. juna, na dan kad su pre šest meseci počeli protesti “ 1 od 5 miliona”
  • Nišlije će protestvovati ispred Gradske kuće, a niška tema će biti “ Sedam godina vlasti SNS”
  • Lider niških demokrata Miodrag Stanković rekao je da je ovaj protest još jedna prilika za građane da izađu i kažu šta misle o državnoj i lokalnoj vlasti
  • Branislav Jovanović, predsednik inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde u Nišu, najavio je da će govoriti o problemu kriminala i korupcije u Nišu
  foto: Vesna Torović

  Na šestomesečnicu početka protesta “ 1 od 5 miliona”, 8. juna, u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu i još stotinak gradova u Srbiji biće održani veliki skupovi protiv vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

  Protest ” Stop teroru- za Niš bez straha” će biti održan ispred Gradske kuće u 19 časova, a najavljeno je da će na ovom protestu niška tema biti “ Sedam godina vlasti Srpske napredne stranke”. Okupljenim građanima obratiće se  Janko Veselinović, jedan od lidera Saveza za Srbiju i predstavnici lokalnih organizacija potpisnica Sporazuma sa narodom. 

  -Obećali smo  da ćemo imati tematske proteste. To je jedna prilika da građani izađu i kažu šta misle o ovoj lokalnoj vlasti, ali šta misle i o vlasti na državnom nivou – rekao je predsednik Demokratske stranke u Nišu, Miodrag Stanković.

  Predsednik inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde u Nišu, Branislav Jovanović kazao je da će na protestu u Nišu govoriti najmanje šest, sedam govornika iz stranaka Saveza za Srbiju, koji je sa Pokretom mladih “ Za Niš bez straha” organizovao proteste u tom gradu.

  -Dogovorili smo se da svako do govornika priča o jednoj od gorućih tema koje pogađaju Niš. Ja ću govoriti o ogromnom problemu kriminala i korupcije koji u Nišu vladaju od kad su naprednjaci uzeli vlast u gradu-najavio je Jovanović.

  Građanski protest u Beogradu počeo je 8. decembra prošle godine pod nazivom “ Stop krvavim košuljama”  zbog toga što je 23. novembra u Kruševcu pretučen lider Levice Srbije Borko Stefanović i još dvojica aktivista nakon stranačke tribine u tom gradu.

  Građanski protest “1 od 5 miliona“ u Nišu organizovan je svakog petka, od 11. januara do 19. aprila ove godine na Trgu kralja Milana. Prva niška „Zona slobode“, kao nastavak niškog protesta,  održana je 25. maja na platou ispred Tržnog centra „Kalča“.

  1 KOMENTAR

  1. ЕФЕКТИ СЕ БРОЈЕ, ПРОМАШАЈИ СЕ ЗАБОРАВЉАЈУ!

   У Бору “Протест 1 од 5 милиона” је обогаћен “Изложбом промашених инвестиција”. Промашене инвестиције у Бору има на претек. Мesser-у је продата фабрика кисеоника, за примамљиву цену (толико је коштала опрема увезена из Јапана), али зато цена кисеоника, који се користи у металургији, је баснословна, поклоњена је електро-машинска индустрија ФОД и као таква је растурена и отишла у заборав, комплетна прерађивачка индустрија у Бору и Мајданпеку су ван погона, па је број запошљених са 25.000 пао на скромних 5.000. Највеће промашене инвестиције за РТБ Бор, а не и за незајажњивог Спасковског и његових ментора, свакако је набавка рударске опреме и изградња флеш пећи у топионици и постројење за производњу сумпорне киселине. Ове инвестиције укупно коштају изнад милијарду евра. Еколошки најчистији град Бор у Европи, како га назвао Спасковски, данима се гуши у отровном диму. То је тај напредак у борским инвестицијама. Овде има места за забаву и за органие за спречавања криминала, корупције и упропашћавање привреде Бора.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi