• Skupovi u više od sto gradova u Srbiji biće održani sutra, 8. juna, na dan kad su pre šest meseci počeli protesti “ 1 od 5 miliona”
  • Nišlije će protestvovati ispred Gradske kuće, a niška tema će biti “ Sedam godina vlasti SNS”
  • Lider niških demokrata Miodrag Stanković rekao je da je ovaj protest još jedna prilika za građane da izađu i kažu šta misle o državnoj i lokalnoj vlasti
  • Branislav Jovanović, predsednik inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde u Nišu, najavio je da će govoriti o problemu kriminala i korupcije u Nišu
foto: Vesna Torović

Na šestomesečnicu početka protesta “ 1 od 5 miliona”, 8. juna, u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu i još stotinak gradova u Srbiji biće održani veliki skupovi protiv vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Protest ” Stop teroru- za Niš bez straha” će biti održan ispred Gradske kuće u 19 časova, a najavljeno je da će na ovom protestu niška tema biti “ Sedam godina vlasti Srpske napredne stranke”. Okupljenim građanima obratiće se  Janko Veselinović, jedan od lidera Saveza za Srbiju i predstavnici lokalnih organizacija potpisnica Sporazuma sa narodom. 

-Obećali smo  da ćemo imati tematske proteste. To je jedna prilika da građani izađu i kažu šta misle o ovoj lokalnoj vlasti, ali šta misle i o vlasti na državnom nivou – rekao je predsednik Demokratske stranke u Nišu, Miodrag Stanković.

Predsednik inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde u Nišu, Branislav Jovanović kazao je da će na protestu u Nišu govoriti najmanje šest, sedam govornika iz stranaka Saveza za Srbiju, koji je sa Pokretom mladih “ Za Niš bez straha” organizovao proteste u tom gradu.

-Dogovorili smo se da svako do govornika priča o jednoj od gorućih tema koje pogađaju Niš. Ja ću govoriti o ogromnom problemu kriminala i korupcije koji u Nišu vladaju od kad su naprednjaci uzeli vlast u gradu-najavio je Jovanović.

Građanski protest u Beogradu počeo je 8. decembra prošle godine pod nazivom “ Stop krvavim košuljama”  zbog toga što je 23. novembra u Kruševcu pretučen lider Levice Srbije Borko Stefanović i još dvojica aktivista nakon stranačke tribine u tom gradu.

Građanski protest “1 od 5 miliona“ u Nišu organizovan je svakog petka, od 11. januara do 19. aprila ove godine na Trgu kralja Milana. Prva niška „Zona slobode“, kao nastavak niškog protesta,  održana je 25. maja na platou ispred Tržnog centra „Kalča“.

1 komentar

  1. EFEKTI SE BROJE, PROMAŠAJI SE ZABORAVLJAJU!

    U Boru “Protest 1 od 5 miliona” je obogaćen “Izložbom promašenih investicija”. Promašene investicije u Boru ima na pretek. Messer-u je prodata fabrika kiseonika, za primamljivu cenu (toliko je koštala oprema uvezena iz Japana), ali zato cena kiseonika, koji se koristi u metalurgiji, je basnoslovna, poklonjena je elektro-mašinska industrija FOD i kao takva je rasturena i otišla u zaborav, kompletna prerađivačka industrija u Boru i Majdanpeku su van pogona, pa je broj zapošljenih sa 25.000 pao na skromnih 5.000. Najveće promašene investicije za RTB Bor, a ne i za nezajažnjivog Spaskovskog i njegovih mentora, svakako je nabavka rudarske opreme i izgradnja fleš peći u topionici i postrojenje za proizvodnju sumporne kiseline. Ove investicije ukupno koštaju iznad milijardu evra. Ekološki najčistiji grad Bor u Evropi, kako ga nazvao Spaskovski, danima se guši u otrovnom dimu. To je taj napredak u borskim investicijama. Ovde ima mesta za zabavu i za organie za sprečavanja kriminala, korupcije i upropašćavanje privrede Bora.

Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here