More

  NIŠLIJA NAPAO NIŠKE NAPREDNJAKE NA PIJACI U DURLANU

  • Nepoznati građanin prekinuo je danas uskršnju akciju niških naprednjaka kod pijace u Durlanu, šutirao štand, vređao stranačke aktiviste i gurao prolaznike
  • To je eskalacija mržnje koju šire lideri SZS, promovišući fizičke napade prema institucijama i pojedincima, navode niški naprednjaci
  • Lider niških demokrata i jedan od lidera gradskog SzS Miodrag Stanković rekao je da su optužbe na račun opozicije da su inspiracija za nasilje ustvari “autoprojekcija SNS koja širi atmosferu netrpeljivosti i seme razdora”
  • Priveden muškarac za koga se sumnja da je izazvao ovaj incident i protiv njega će biti podneta krivična prijava za ugrožavanje sigurnosti
  foto: SNS

  Srpska napredna stranka(SNS) u Nišu saopštila je da je nepoznati građanin danas kod pijace u Durlanu prekinuo njihovu uskršnju akciju, napao aktiviste, šutirao štand, vređao stranačke funkcionere i gurao prolaznike.

  -To je očigledno eskalacija mržnje koju lideri Saveza za Srbiju(SzS) proteklih meseci šire, promovišući fizičke napade i nasilje prema institucijama i pojedincima, pogotovo ženama, kao legitimni vid političke borbe protiv politike Aleksandra Vučića i SNS i svakog građanina koji ne misli isto kao i oni – navode u SNS.

  Oni dodaju da je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo, koje je delo kvalifikovalo kao ugrožavanje sigurnosti.

  Predsednik niških demokrata i jedan od čelnika gradskog SzS Miodrag Stanković odbacuje tvrdnju niških naprednjaka da je opozicija inspirisala nasilje.

  -To može da bude samo autoprojekcija SNS. Atmosferu netrpeljivosti i seme razdora sigurno ne širi DS i SzS i opozicija. Oni koji imaju instrumente i mehanizme vlasti mogu tako nešto i da rade – navodi Stanković i podseća  da se jedini incident na protestima „1 od 5 miliona“u Nišu  dogodio kada su naprednjaci vređali učesnike protesta.

  Niški policajci priveli su muškarca(37) za koga se sumnja da je izazvao ovaj incident.

  Protiv njega će po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanja sigurnosti – navode iz policije.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi