More

  NIŠKI VEĆNIK BRANISLAV KAČAR I POSLE OSLOBAĐAJUĆE PRESUDE ZA KORUPCIJU ODBIJA DA ODGOVORI DA LI JE MOTIV ZA NJEGOVO HAPŠENJE POLITIČKI

  • Branislav Kačar, niški većnik za sport i omladinu, odbio je da komentariše da li je njegovo hapšenje za navodnu trgovinu uticajem bilo “ političko upozorenje gradonačelniku Darku Bulatoviću”.
  • Sudija Osnovnog suda u Nišu Ana Vukojičić nepravosnažno je presudila da Kačar nije počinio trgovinu uticajem,kao i da Aca Janković, šef Službe za zajedničke poslove u Gradskoj upravi, nije zloupotrebio službeni položaj u vezi sa javnom nabavkom za čišćenje i obezbeđivanje Gradske uprave.
  • Sudija je kazala da je “činjenično stanje pokazalo da treba da donese oslobađajuću presudu Kačaru i Jankoviću”, dodajući  i da “ ne postoji velika praksa oko ovog krivičnog dela”.
  • Osnovno javno tužilaštvo, koje je tražilo godinu i po dana zatvora za Kačara, a za Jankovića tri meseca manje, može da se žali na oslobađajuću presudu.

  foto: facebook profil

  Većnik  zadužen za sport i omladinu u Nišu  Branislav Kačar, koji je optužen za trgovinu uticajem, odbio je da komentariše spekulacije da je “ politika umešala prste u njegovo hapšenje”

  -U mom slučaju se najbolje vidi da je pravda dostižna jer je i sud utvrdio da nisam kriv-rekao je kratko Kačar za ”Medijsku kutiju”.

  U delu javnosti prethodno se mogla čuti ocena da iza Kačarevog hapšenja navodno stoje politički motivi, kao i da je ono bilo “upozorenje gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću”, čiji je Kačar “bliski” saradnik godinama unazad.

  Kačar i Aca Janković, šef Službe za zajedničke poslove u Gradskoj upravi uhapšeni su sredinom decembra prošle godine zbog sumnje da su pokušali da nameste  javnu nabavku u vezi sa čišćenjem i obezbeđivanjem Gradske uprave. Za Kačara se tada sumnjalo da je počinio i malverzacije pri isplati novca sportskim klubovima, ali je to kasnije u istrazi odbačeno.

  Osnovni sud u Nišu, kojim je predsedavala sudija Ana Vukojičić, nepravosnažno je presudila da Kačar nije počinio krivično delo trgovina uticajem, kao i da  Janković nije zloupotrebio službeni položaj.

  Sudija je na izricanju presude kazala da je “ činjenično stanje pokazalo da Kačara i Jankovića treba osloboditi optužbi da su počinili krivična dela trgovina uticajem, odnosno  zloupotreba službenog položaja”.

  – Ne postoji velika praksa oko ovog krivičnog dela i vremenom će pokazati da li je Sud bio u pravu ili ne – rekla je Vukojičićeva.

  Osnovno javno tužilaštvo ima pravo žalbe na ovu presudu.

  Tužilaštvo je za Kačara tražilo kaznu zatvora u tajanju od godinu i po dana, a za Jankovića kaznu zatvora od 14 meseci.

  Inače, Kačar je  član Gradskog veća od 2016. godine, resorno zadužen za omladinu i sport.


  KAČAR NA SUDU REKAO DA JE “ SVE RADIO U INTERESU NARODA”

  Većnik Branislav Kačar na glavnom pretresu je rekao da se ne seća telefonskih razgovora sa  šefom Službe za zajedničke poslove Acom Jankovićem, kome je rekao da izmeni konkursnu dokumentaciju javnu nabavku u vezi sa čišćenjem i obezbeđivanjem Gradske uprave “jer ta naredna dolazi sa vrha”.

  Međutim, posle preslušanih snimaka u Opštinskom sudu Kačar je u svoju odbranu kazao da nije kriv jer je “sve radio po zakonu i u interesu naroda”.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi