More

  Niški SSP: Gradonačelnice, zašto je Niš u v.d. stanju

  • Jelena Milošević, predsednica niškog SSP upitala je gradonačelnicu Niša, Draganu Sotirovski zašto su javni funkcioneri u statusu vršioca dužnosti
  • Nijedan konkurs za direktore javnih preduzeća niste raspisali, svi su v.d., kao i šest načelnika uprava, čak su i zamenici v.d. načelnika u v.d. stanju, navela je ona
  • Ona je dodala da Komunalna milicija u Nišu nema načelnika, ali ima koordinatora
  • Građani tvrde da mu je najbolja preporuka, za počasnu funkciju koordinatora, titula supruga SNS narodne poslanice, a kako ni Policija u Nišu nema načelnika, valjda jer se još nije našao nijedan neudomljeni naprednjački suprug, zet ili kum-napisala je čelnica SSP u Nišu
  • Miloševićeva je uputila savet gradonačelnici da izađe iz kabineta, prošeta raskopanim po niškim ulicama i da popriča sa građanima koji nisu članovi Srpske napredne stranke
  Foto: m. k.

  Jelena Milošević, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) upitala je gradonačelnicu Niša, Draganu Sotirovski zašto su javni funkcioneri u statusu vršioca dužnosti.

  -Grad ste doveli u v.d. stanje. Nijedan konkurs za direktore javnih preduzeća niste raspisali, svi su v.d. Nijedan od šest načelnika uprava nije načelnik, svi su v.d. Čak su i zamenici v.d. načelnika u v.d. stanju, ima li to još negde-navela  je Miloševićeva u otvorenom pismu gradonačelnici Niša.

  Ona je dodala da Komunalna milicija u Nišu nema načelnika, ali ima koordinatora.

  – A i šta će joj načelnik, i sami ste rekli da ne mora ni da ima, dovoljan je koordinator, pa na tom principu i SNS funkcioniše. Građani tvrde da mu je najbolja preporuka, za počasnu funkciju koordinatora, titula supruga SNS narodne poslanice. Policija u Nišu nema načelnika, valjda jer se još nije našao nijedan neudomljeni naprednjački suprug, zet ili kum. Ili nam ga Vulin (Aleksandar,ministar policije) još nije poslao -napisala je čelnica SSP u Nišu.

  Ona je konstatovala da načelnike Policije i Komunalne milicije u Nišu nemamo, ali zato imamo novog komandanta Zimske službe Nenada Stankovića.

  -Čuveni Neša Guska, od Karića do Vučića, samo što još papa nije bio. Ekspert za javne nabavke, ko ne veruje, nek pogleda pod “Najveća javna nabavka u 2020. godini”, e ta je njegova. Nišlije se voze za svih 88.7 miliona evra u starim, poluraspadnutim Nišekspresovim autobusima. Da nije Nenada Stankovića, peške bismo išli-precizirala je Miloševićeva.

  Za skoro godinu i po dana, dodala je predsednica niškog SSP, koliko je Sotirovski na čelu grada, nijedan konkurs, nijedan tender nije čestito raspisan.

  Foto: Fejsbuk profil Dragane Sotirovski

  -To što direktore i načelnike javnih ustanova držite na kratkoj uzici, to govori o stranci kojoj pripadate. To što svaki tender preplaćujete minimum 30 odsto, a dokaz za to su tenderi za rekonstrukciju javnih toaleta, to govori o vlasti kojoj pripadate-navela je ona

  Miloševićeva je uputila savet gradonačelnici da izađe iz kabineta, prošeta raskopanim niškim ulicama i da popriča sa građanima koji nisu članovi Srpske napredne stranke.

  -Iznenadićete se šta Nišlije misle o Vama, o Vašim kadrovskim rešenjima, genijalnim idejama i mudrim izjavama poput one da je Niš pre SNS-a bio “dolina gladi”. A onda ste došli Vi, da nas nahranite. Sram Vas bilo da Nišlije tako ponižavate! Nijedna vlast nije večna pa neće biti ni ova vaša, pre ili kasnije suočićete se sa realnošću. A suočavanje ume da bude neprijatno jer se na kraju uvek odgovara za svako (ne)delo-konstatovala je Miloševićeva.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi