More

  NIŠKI SAVEZ ZA SRBIJU TRAŽI HITNU SMENU ZAMENIKA GRADONAČELNIKA MILOŠA BANĐURA ZBOG UVREDE NOVINARKE

  • Niški SZS je zahtevao da Banđur bude smenjen „trajno i bez budućih eventualnih nagradnih funkcija“, podsećajući da je aktuelna vlast na  čelu sa SNS „pojedince koji su podneli ostavke posle seksističkih ispada prema novinarkama, a nakon  ’strpljivog čekanja’ bez funkcije, unapredila u najuticajnije funkcije u državi“
  • Banđur je juče na tviteru upitao novinarku Todorovic, nazivajući je „ćurkom“, šta ona zna o onima koji su došli sa Kosova, i da li je uopšte čula za Kosovo, a potom zaključio da je je ona „matora žuta kučka koja se usudjuje da komentariše ljude o kojima ne zna ništa“
  • Zamenik gradonačelnika Niša kaže da mu je „žao“ zbog onoga što je napisao,  ali se zbog toga nije izvinio

  Niški Savez za Srbiju (SZS) zahtevao je danas „hitno izvinjenje gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i bezuslovnu smenu njegovog zamenika Miloša Banđura“, koji je novinarku Senu Todorović na društvenim mrežama nazvao „ćurkom“ i „matorom žutom kučkom“.

  Niški SZS je zahtevao da Banđur bude smenjen „trajno i bez budućih eventualnih nagradnih funkcija“, podsećajući da je aktuelna vlast na  čelu sa Srpskom naprednom strankom „pojedince koji su podneli ostavke posle seksističkih ispada prema novinarkama, a nakon  strpljivog cekanja bez funkcije, unapredila u najuticajnije funkcije u državi“.

  On je  potsetio da je Željko Veselinović, jedan od lidera SZS, nakon neprimerenog tvita o udovici ubijenog Olivera Ivanovica, Mileni Popović, odmah i sam podneo ostavku na članstvo u Predsednišvu Saveza.

  Banđur je juče na tviteru upitao novinarku Todorovic, nazivajući je „ćurkom“, šta ona zna o onima koji su došli sa Kosova, i da li je uopšte čula za Kosovo, a potom zaključio da je je ona „matora žuta kučka koja se usudjuje da komentariše ljude o kojima ne zna ništa ništa“.

  Ovakva uvreda usledila je nakon što je  novinarka odgovorila da prekida dijalog, jer takvu  čast ne zaslužuje nepismen, nevaspitan i primitivan čovek, „kome je verovatno mama ’curka’“, istovremeno upućujući „izvinjenje mami, koja je, ipak, kriva što njen sin ništa pristojno nije poneo iz kuće“.

  – Uvrede koje je funkcioner Srpske napredne stranke i zamenik gradonačelnika Niša Banđur uputio novinarki Seni Todorović pokazuju ne samo primitivizam, već i licemerje režima, koji očigledno bira koje žene treba nazivati pogrdnim imenima a koje ne- ocenila je danas beogradska „centrala“ SZS.

  SZS je upitala predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da li će i Banđura da nazove „talibanom koji vređa žene“, što je učinila nakon Veselinovićevog tvita, ili će, naprotiv, svoje kolege da potapše po ramenu kada se sa ženama obračunavaju pogrdama i uvredama.

  – Hoće li režim osuditi ovo stavljanje mete na čelo Sene Todorović, ili će ćutanjem potvrditi da za njih nisu sve žene jednako vredne, a da one „nepodobne“ zaslužuju da budu izložene brutalnom vređanju?- naveo je SZS u saopštenju.


  BANĐURU JE „ŽAO“, ALI SE NE IZVINJAVA

  Zamenik gradonačelnika Niša je u sms- poruci dostavljenoj Medijskoj kutiji naveo da mu je „žao“ zbog onoga što je napisao, ali se zbog toga nije izvinio.

  On je naveo da je u njemu „ogorčenost“ izazvao jedan tvit koji „vrvi od gnusnih laži i najprimitivnijih uvreda“, a koji je Sena Todorović „olako potvrdila i dopunila“. On je podsetio da je na Kosovu, na kojem je živeo, a kasnije, prolazio kroz teške situacije.

  – Žao mi je što sam nakon toga napisao reči kojima sam zapravo u trenu izrazio duševni bol koji mi je nanet, a koje, potpuno se slažem, nisu primerene u komunikaciji! Poznato je da sam oštar kritičar, ali i vrlo samokritičan – naveo je Banđur.

  On je dodao i da je „ogorčen“ jer se u prvi plan stavlja i zloupotrebljava da je Todorović novinarka, što, kako kaže,“nije znao“.

  – Reagovao sam prema onom što je napisano, a ne prema zanimanju autora, koje sam kasnije saznao! Niške novinarke i novinari najbolje mogu da posvedoče o mom odnosu prema predstavnicima medija – rekao je on.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi