More

  NIŠKI OGRANAK ZA AKADEMIKE PREDLAŽE PROFESORE KOJI SU KRŠILI ZAKONE

  • Agencija za borbu protiv korupcije tražila da dekan Mitković bude smenjen jer je učestvovao u izboru za asistente ćerke prodekana i sina člana Saveta na svom fakultetu, a već je bio u sukobu interesa, jer je prodekan na GAF-u prethodnom sazivu  zaposlio njegovog sina.
  • Agencija je pokrenula postupak protiv Žunića jer dok je bio predsednik Saveta Fakulteta umetnosti nije hteo da smeni dekanicu  Suzanu Kostić , koja je  zaposlila Žunićevog sina na tom
  • Ne bavimo se  Agencijom, antikorupcijskim savetima i sličnim organima, već gledamo rezultate kandidata-kaže predsednik Ogranka SANU u Nišu Ninoslav Stojadinović.
  • Akademik Stojadinović nije hteo da odgovori na pitanje  da li za najviša naučna zvanja treba da se predlažu profesori “ za koje se sumnja da su činili koruptivna dela”.
  • Niški ogranak predložio sedam kandidata za dopisne članove, a dovoljan broj glasova odeljenja dobili profesor Tehnološkog fakulteta u Leskovcu Vlada Veljkovići profesor niškog Građevinsko-arhitektonskog fakulteta  Slaviša Trajković, a za redovnog člana predložen je potpredsednik Niškog ogranka i aktuelni dopisni član Milorad Mitković

  foto: Fejsbuk profil

  Za dopisne članov SANU predloženi dekan Građevinsko-arhitektonskog fakulteta Petar Mitković i bivši predsednik Saveta Fakulteta umetnosti Dragan Žunić za koje je Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila da su kršili zakone i bili povezani sa koruptivnim delima.

  Ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti(SANU) u Nišu predložio je za dopisne članove dvojicu profesora- dekana Građevinsko-arhitektonskog fakulteta Petra Mitkovića i bivšeg predsednika Saveta Fakulteta umetnosti Dragana Žunića za koje je Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila da su kršili zakone i bili povezani sa koruptivnim delima.

  Mitković i Žunić nisu dobili dovoljno glasova na odeljenjima SANU, te oni neće ići na završno glasanje koje treba da se održi 8. novembra.

  Agencija za borbu protiv korupcije je zahtevala da dekan Mitković bude smenjen jer je učestvovao u izboru za asistente ćerke prodekana i sina člana Saveta na svom fakultetu.  Mitković je već bio  u sukobu interesa, jer je prodekan na GAF-u  u prethodnom sazivu  zaposlio njegovog sina.

  Agencija je pokrenulu postupak protiv Žunića jer  nije hteo da smeni dekanicu Fakulteta umetnosti Suzanu Kostić dok je bio predsednik Saveta  tog fakutleta. Dekanica je zaposlila Žunićevog sina na tom  fakultetu.

  -Mitković i Žunić su ostvarili zapažena naučne rezultate I zato su predloženi. Ne  bavimo se  Agencijom, antikorupcijskim savetima i sličnim organima, već gledamo rezultate kandidata-kaže predsednik Ogranka SANU u Nišu Ninoslav Stojadinović.

  Akademik Stojadinović nije želeo da odgovori na  pitanje  da li za najviša naučna zvanja treba da se predlažu profesori “ za koje se sumnja da su činili koruptivna dela”.

  – Apsolutno stojimo iza ovih predloga, to su ljudi koji su zaslužili. Ali kad se sazna ko su kandidati  onda nama počnu da pristižu razne pritužbe – ko je šta uradio, ko je od koga bolji-veli Stojadinović.

  Niški ogranak  predložio je ukupno sedam kandidata za dopisne članove SANU,  a dovoljan broj glasova odeljenja dobilo je njih dvoje- profesor Tehnološkog fakulteta u Leskovcu Vlada Veljković i profesor niškog Građevinsko-arhitektonskog fakulteta  Slaviša Trajković.

  Gordana Kocić sa Medicinskog fakulteta, Gordana Stojanović sa Prirodno-matematičkog i Goran Ristić profesor Elektronskog fakulteta, takođe nisu dobili dovoljno glasova.

  Za redovnog člana predložen je potpredsednik Ogranka u Nišu i aktuelni dopisni član Milorad Mitković

  Vlada Veljković i Slaviša Trajković postaće dopisni članovi, a Milorad Mitković redovni član SANU sa juga Srbije, ako dobiju više od 50 odsto glasova svih članova Srpske akademije nauka i umetnosti.

  Ogranak SANU u Nišu formiran je septembra 2016. godine, a zvanično je počeo da radi mesec dana kasnije, kad je izabrano rukovodstvo na čelu sa akademikom Stojadinovićem.


  STOJADINOVIĆ:ZADOVOLJNI SMO ŠTO SU PROŠLA DVA KANDIDATA ZA DOPISNE ČLANOVE

  -Bilo je 26 kandidata sa svih osam odeljenja za dopisne članove SANU. Ogranak u Novom Sadu ima tri kandidata za dopisne članove, a postoje mnogo duže od nas. Niš mora da bude zadovoljan jer su prošla dva predloga. Možda smo napravili neku grešku u predlaganju, ali sam siguran da za tri godine nećemo ništa pogrešiti – kaže Ninoslav Stojadinović.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi