More

  NIŠKI ODBOR SAVEZA ZA SRBIJU SAČINIO TOP LISTU BEŠČAŠĆA SNS U NIŠU ZA 2018. GODINU

  • Na top listi “beščašća niškog SNS režima”, koju je napravio odbor SZS u Nišu, nalaze se stravični sudar voza I autobusa u Donjem Međurovu, poklanjanje Niškog aerodroma državi, hapšenja funckionera naprednjaka, direktora I većnika, finansijsko –politički pritisci na medije, kao I  zloupotreba institucija za privođenje novinara.
  • Tu je I skrivanje Izveštaja Radne grupe koja je ispitala malverzacije u JP “ Gorica” u kabinetu gradonačelnika,kao I to da su u upravnim odborima javnih preduzeća samo predstavnici vlasti – vlast izjavila da može da kontroliše samu sebe-navode u SZS.
  • Oni dodaju da na ovu listu nije moglo da stane mnogo nepravilnosti- ogromna zagađenost vazduha, partijsko zapošljavanje, stanje deponije i otpadnih voda, psi lutalice I korupcija u građevinskoj inspekciji.
  • Niško krilo SZS podseća da su  “prethodnih šest godina bile za građane Niša čudovišna manifestacija bahatosti i diletantizma predstavnika vlasti u Nišu”.

  foto: m.s.

  Na top listi “ beščašća niškog SNS režima”, koju je sačinio niški odbor opozicionog  Saveza za Srbiju(SZS) za 2018.godinu, nalazi se tragična saobraćajna nesreća u Donjem Međurovu u kojoj je u sudaru voza I autobusa stradalo šestoro ljudi, poklanjanje Aerodroma “Konstantin Veliki” državi, hapšenja direktora Direkcije za javni prevoz I većnika za omladinu I sport Branislava Kačara…

  -Na top listi beščašća  su i mediji u Nišu plaćeni novcem građana koji su  zatvoreni za drugačije mišljenje, instrumentalizacija Poreske uprave i finansijsko-politički pritisak na medijski portal “ Južne vesti”, kao I zloupotreba institucija za privođenje novinara. Tu je I skrivanje Izveštaja Radne grupe koja je ispitala malverzacije u JP “ Gorica” u kabinetu gradonačelnika, a nakon toga vođa sindikata JP “ Gorica”  je dobio otkaz jer je medijima saopštio skandalozne podatke o sahranjivanju socijalno ugroženih Nišlija. U upravnim odborima javnih preduzeća samo predstavnici vlasti – vlast izjavila da može da kontroliše samu sebe-navode u SZS.

  Oni dodaju da je na listi nalazi I bezbednost u Gradu, paljenje automobila, požar u kome izgoreo hotel u Niškoj Banji,kao I to što kolovozi i trotoari  u gradu prepuni rupa.

  SZS  naglašava da  “  u ovu Top listu beščašća i nesposobnosti jedne vlasti koja je izgubila smisao za realnost” nisu ušli ni ogromna zagađenost vazduha, ni partijsko zapošljavanje, ni stanje deponije i otpadnih voda, ni psi lutalice, ni korupcija u građevinskoj inspekciji i mnogo drugih muka koja su prelepi Grad Niš pretvorile u „prokletu kasabu“ iz koje se beži glavom bez obzira.

  -SNS režim potpuno izgubio kompas i paralasan je  strahom od predstojećeg izvesnog pada. I prethodnih šest godina bile su za građane Niša čudovišna manifestacija bahatosti i diletantizma predstavnika vlasti koji su nameštali javne tendere za niške prevoznike, gradski većnici i predsednici opština hapšeni zbog pljačke, radnici „Gorice“ spavali na groblju zbog neisplaćenih plata i pljački u ovom preduzeću, paljeni automobili, povećavao se broj sekretarijata i zaposlenih- u gradskoj upravi, a niška kultura se pretvorila u partijsko utočište i azil za ignorante-navode u SZS.

  foto: Vesna Torović


  TOP LISTA BEŠČAŠĆA

  1. Hapšenja većnika, direktora i funkcionera Direkcije za javni prevoz;
  2. U kabinetu Gradonačelnika sakriven Izveštaj Radne grupe koja je ispitala malverzacije u JP Gorica, nakon toga vođa sindikata Gorice dobio otkaz jer je medijima saopštio skandalozne podatke o sahranjivanju socijalno ugroženih Nišlija;
  3. Bezbednost u Gradu, paljenje automobila, izgoreo hotel u Niškoj Banji;
  4. Kolovozi i trotoari  u gradu prepuni rupa;
  5. U upravnim odborima javnih preduzeća samo predstavnici vlasti – vlast izjavila da može da kontroliše samu sebe;
  6. Groteskno vođena kadrovska politika – na primeru Bibloteke, Lutarskog i Narodnog pozorišta;
  7. Mediji u gradu plaćeni novcem građana zatvoreni za drugačije mišljenje, instrumentalizacija Poreske uprave i finansijsko-politički pritisak na medijski portal Južne vesti, zloupotreba institucija za privođenje novinara;
  8. Strahovite razmere siromaštva i bede koja dovodi do samoubistva ljudi, kao i do iseljavanja mladih i srednjeg sloja građana Niša i svemoć javnih izvršitelja, od kojih najbogatiji stoluje u Nišu, i pokušaj samospaljivanja žene-invalida izbačene iz stana;
  9. Poklanjanje Vladi uspešnog Aerodroma „Konstantin Veliki“ da bi ga uništila, zbog obaveza preuzetih u neobjavljenom ugovoru sa „Vansijem“, a na čijem je sajtu mapa Srbije prikazana bez KiM;
  10. Užasna nesreća na neobezbeđenom pružnom prelazu kod Donjeg Međurova u kojoj je voz prepolovio autobus prepun putnika i u kojoj je poginulo pet i povređeno više desetina ljudi, dok na mnogim obezbeđenim prelazima rampe i ne rade.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi