More

  Niški novogodišnji koncert, pod sloganom “Pobeda nad koronom”, otkazan zbog korone

  . Tradicionalni novogodišnji koncert Srpske omladinske filharmonije Naisus, čiji je pokrovitelj Grad, a koji je najavljen pod sloganom “Pobeda nad koronom”, otkazan je zbog korone

  . Zbog sve nepovoljnije epidemiološke situacije, a po preporukama  Gradskog štaba za vanredne situacije, otkazane su i sve predstave u niškom Narodnom pozorištu do kraja januara

  . Odložene su i sve predstave Pozorišta lutaka u Nišu, kao i programi drugih ustanova koji je trebalo da budu održani u tom pozorištu

  Tradicionalni novogodišnji koncert Srpske omladinske filharmonije Naisus, čiji je pokrovitelj Grad, a koji je najavljen pod sloganom “Pobeda nad koronom”, otkazan je zbog korone.

  Dirigent filharmonije Zoran Andrić rekao je novinarima da je koncert otkazan iako je on osmislio da se detaljno poštuju sve protivepidemijske mere.

  Andrić je rekao da je osmislio slogan “Pobeda nad koronom” kao metaforu i njegovu umetničku želju da se muzikom pobedi korona, jer “muzika leči sve”.

  Reklamni plakati sa ovakvom porukom, koji su od početka januara postavljeni u gradu, izazivali su  različite komentare građana, često i one krajnje negativne, pošto broj obolelih u Nišu i Srbiji ovih dana dramatično raste.

  Novogodišnji koncert Srpske omladinske filharmonije Naisus je, inače, tradicionalan.

  Zbog sve nepovoljnije epidemiološke situacije, a po preporukama  Gradskog štaba za vanredne situacije, otkazane su i sve predstave u niškom Narodnom pozorištu do kraja januara.

  Otkazana je, takođe, i premijera predstave „Neki to vole vruće“ po istoimenom filmu iz 1959. godine, u režiji Aleksandra Marinkovića, koja je bila zakazana za 21. januar.

  Ovo je drugo otkazivanje premijere ovog mjuzikla, koja nije upriličena ni krajem prošle godine, zbog  bolesti glumaca.

  Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, odložene su i sve predstave Pozorišta lutaka u Nišu, kao i programi drugih ustanova koji je trebalo da budu održani u tom pozorištu.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi