More

  Niški aerodrom dobio sedam subvencionisanih avio letova

  Foto: m. k.

  Avioni će u narednih najmanje četiri godine leteti sa aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu prema Frankfurtu, Ljubljani, Kelnu, Istanbulu i Beogradu tokom čitave sezone, a tokom leta prema Atini i Tivtu.

  Mnistar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić potpisao je sa direktorom kompanije Air Serbia Jiržijem Marekom (Jiri Marek) sporazum za obavljanje avio prevoza na linijama od javnog značaja na dva naša aerodroma – „Morava“ kod Kraljeva i „Konstantin Veliki“ u Nišu.

  -Ovaj tender se razlikuje od prethodnih pošto je ugovor potpisan na četiri godine sa mogućnošću produženja još jednu godinu, što će se sasvim sigurno dogoditi.To znači da će oni koji lete iz Niša i Kraljeva, odnosno iz susednih gradova, imati sigurnost da će narednih pet godina ove linije postojati, što je veoma važno kad je u pitanju planiranje avio saobraćaja. To je dobro i za Air Serbia-u, a dobro i za naše aerodrome, a najbolje za putnike-rekao je minister.

  Prema tom ugovoru za subvencionisanju 10 linija avioni iz Kraljeva će da lete tokom čitave sezone za Istanbul, a prema Solunu i Tivtu tokom same letnje sezone.

  Generalni direktor Er Srbije je istakao da ovu kompanuje veoma raduje što će u naredne četiri godine leteti između Niša i Atine, Frankfurta, Kelna, Ljubljane, Istanbula, Tivta i Beograda, kao i između Kraljeva i Soluna, Istanbula i Tivta.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi