More

  Niški aerodrom dobija sedam avio-linija u javnom interesu

  Foto: m. k.

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić saopštio je da će uskori biti pokrenut postupak za izbor najpovoljnijeg ponuđača koji će u periodu do četiri godine obavljati redovan avio-prevoz ka 10 destinacija sa aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu i “Morava” u Kraljevu.

  Vlada Srbije  proglasila je 10 avio-linija u javnom interesu, na inicijativu lokalnih samouprava Niša, Kraljeva Čačka. 

  Iz Niša će avioni leteti ka Frankfurtu, Kelnu, Ljubljani, Atini, Tivtu, Istanbulu i Beogradu, a iz Kraljeva ka Istanbulu, Tivtu i Solunu.

  -Stupanjem na snagu ove odluke stekao se jedan od glavnih uslova da se pokrene postupak za izbor najpovoljnijeg ponuđača koji će obavljati redovan avio-prevoz na linijama koje nisu komercijalno isplative, ka ukupno 10 destinacija-rekao je Vesić.

  Iz Niša trenutno avioni lete ka 13 destinacija, od čega su 10 redovnih i tri sezonske.

  4 KOMENTARA

  1. Ljubljana,Beograd,Atina…letovi od javnog interesa? Čijeg javnog interesa?Air Srbije? Verovatno su to gubitaši pa daj da ih dislociramo sa Bg

  2. Samo mi nije jasno,zasto je ukinut Nis-Baden,svakih par meseci letim iz Beograda i srecem ljude iz juzne,istocne,pa i centralne srbije i Bugarske i tako dalje…Stalno cujem komentare kako su ljudi „osteceni“time sto im sada vise vremena do rodnih mesta treba nego kada je postajala ta linija Nis- Baden Baden.Okolina Baden-Badena , Karlsruhea ,Stuttgarta i drugih gradova u okolini na jugozapadu Nemacke i iz granicnih mesta iz Francuske i Svajcarske su koristili tu liniju.Hvala.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi