More

  NIŠKI AEORODROM:NISMO NEZAKONITO ISPLAĆIVALI VEĆE ZARADE ZAPOSLENIMA

  Aerodrom

  • Nismo primili nikakav dokument, zapisnik ili rešenje budžetske inspekcije čija je višemesečna kontrola u toku, navode u Aerodromu “ Konstantin Veliki” u Nišu.
  • Kako gradski većnik Igor Vojinović( Pokret socijalista) može da zloupotrebljava svoju funkciju I da komentariše dokument koji nije čak ni dostavljen subjektu kontrole  JP „Aerodrom Niš“, pitaju u Niškom aerodromu.
  • Izjave da je poslovanje aerodroma neodrživo, da tamo „neki“ rade bez saglasnosti države, a sada i da je poslovanje protivzakonito, unose paniku kod kompanija koje posluju sa aerodromom i potpuno zaustavljaju dalji razvoj saobraćaja i novih ruta-konstatuju u Niškom aerodromu.
  • Nećemo da komentarišemo kontradiktorke izjave gradskih zvaničnika prema kojima je finansijski neodrživo da preduzeće bez subvencija grada isplaćuje veće zarade zaposlenima, koji su bili na minimalcu, navode u miškoj vazdušnoj luci.
  • Još uvek nije zakazana sednica Skupštine grada Niša, na kojoj odobornici treba da odluče o sudbini Niškog aerodroma,a ako ne bude održana do 23. juna, u Nišu će biti uvedena prinudna uprava.

   

  foto: sajt aerodroma

  -Netačno je da je budžetska inspekcija Grada Niša utvrdila da je JP „Aerodrom Niš“  u ovoj godini protivzakonito isplaćivalo veće zarade zaposlenima,navode u Niškom aerodromu.

  – Nismo primili nikakav dokument, zapisnik ili rešenje budžetske inspekcije čija je višemesečna kontrola u toku. Važećom Uredbom o radu, ovlašćenjima i obeležjima budžetske inspekcije propisano je da budžetski inspektor  zapisnik o kontroli mora da dostavi  subjektu inspekcijske kontrole u roku od osam radnih dana od završetka inspekcijske kontrole -preciziraju u Aerodromu u Nišu.

  Čelnici Niškog aerodroma pitaju kako gradski većnik Igor Vojinović( Pokret socijalista) “može da  zloupotrebljava svoju funkciju I da komentariše dokument koji nije čak ni dostavljen subjektu kontrole  JP „Aerodrom Niš“.

  -Ovo je samo jedna u nizu neodgovornih izjava članova Gradskog veća kojom se nanosi direktna šteta poslovanju JP „Aerodrom Niš“ Niš. Izjave da je poslovanje aerodroma neodrživo, da tamo „neki“ rade bez saglasnosti države, a sada i da je poslovanje protivzakonito, unose paniku kod kompanija koje posluju sa aerodromom i potpuno zaustavljaju dalji razvoj saobraćaja i novih ruta-konstatuju u Niškom aerodromu.

  Oni dodaju da su u više navrata  morali da objašnjavaju  aviokompanijama koje su izrazile zabrinutost za bezbedno obavljanje saobraćaja u Nišu.

  -Finansijska neodrživost poslovanja podrazumeva nemogućnost za vršenje osnovnih funkcija delatnosti preduzeća pa i bezbednosti. Šteta po jedva povraćeni ugled Aerodroma “Konstantin Veliki”kod najvećih svetskih kompanija je već učinjena, a posledica toga je i finansijska šteta zbog izostanka planiranog razvoja-navode u Aerodromu.

  Vojinović, gradski većnik zadužen za resor komualnih delatnosti, nije bio dostupan za komentar, odnosno za objašnjenje zašto je dao takvu izjavu I otkud on ima takve informacije.

  Na preporuku Vlade Srbije Gradsko veće je 30. marta usvojilo odluku da se državi besplatno ustupe osnivačka prava, kompletna imovina, sertifikati i licence Niškog aerodroma, koji u poslednje tri godine beleži značajnu poslovnu ekspanziju i povećanje broja putnika.

  Građanski protesti u organizaciji neformalne Inicijative „Ne damo niški aerodrom“počeli su odmah posle usvajanja te odluke, a na protestima je izražena sumnja da država želi da preuzme upravljačku kontrolu nad Niškim aerodrom kako bi narednih godina ograničila broj njegovih putnika u korist koncesionara Beogradskog aerodroma, francuske kompanije Vansi erport.

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, resorna ministarka Zorana Mihajlović i njen pomoćnik Zoran Ilić potvrdili su da koncesioni ugovor predviđa tu vrstu ograničenja

  Sednica Skupštine Niša  na kojom odbornici treba da odluče o sudbini Niškog aerodroma trebalo je da bude održana 10. maja, ali je odložena  izgovorima da ne radi klima u sali, kao i da se čeka da prođe gradska slava.

  Predsednik Skupštine Niša Rade Rajković najavio je  će sednica biti održana nakon sastanka šefova odborničkih grupa,  koji  treba da bude ove nedelje. Međutim, taj sastanak nije održan, tako da sednice još nije zakazana.

  Krajnji rok za održavanje sednice je 23. jun, odnosno  90 dana od poslednjeg zasedanja, tako da ako niški parlament ne bude zasedao do tada u Nišu će biti uvedena prinudna uprava.


  BEZ KOMENTARA ZA KONTRADIKTORNE IZJAVE

  -Kontradiktornost izjava gradskih zvaničnika da po njima finansijski neodrživo preduzeće bez subvencija grada isplaćuje veće zarade zaposlenima, koji su bili na minimalcu, nećemo da komentarišemo. Po prijemu zapisnika o kontroli budžetske inspekcije i upoznavanja sa njegovom sadržinom daćemo komentar-navode u Aerodromu “Konstantin Veliki”u Nišu.

   

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi