More

  Niske strasti “visoke” politike

  Budimo realni, tražimo nemoguće – izrekao je svojevremeno latinoamerički revolucionar Ernesto Če Gevara, a slogan je (p)ostao nešto kao tekovina 1968. godine, kada su studentski protesti (širom Evrope, najsnažnije u Francuskoj, kao i oni, američki protiv rata u Vijetnamu, da pomenemo i pobunu jugoslovenskih studenata) “opredmetili” novu generaciju zemljana.

  Možemo li sada, u zemaljskoj Srbiji, nedovršenoj državi, tražiti nemoguće, a biti realni? Teško.

  Zašto?

  Najpre, zbog niskog nivoa obrazovanja (edukacije, kako kaže “čuvari” srpskog jezika), što će reći, zbog narodne mase koja nije u stanju da vidi kako služi, samo i isključivo, kao broj koji, s vremena na vreme, ubacuje glasačke listiće u glasačke kutije. Potom, zbog priučenih studenata sumnjivih fakulteta koji su se domogli vlastodržačkih položaja, pa pomislili da je svaki napad na njih isto što i rušenje “države”. Još ozbiljnije, zbog ekonomije koja je od tzv. liberalnog kapitalizma preuzela samo “prvobitnu akomulaciju”. Najozbiljnije, zbog jasno vidljivog kriminalnog miljea koji, isti vlastodršci otvoreno sponzorišu. Za proviziju, naravno.

  I, onda je potpuno normalno da “trampove olovke”, “ključevi Bele kuće”, “slinavi nosevi”, “niske strasti” i ostatak logistike (“opozicioni lopovi”, na primer) služe samo jednoj svrsi. Da se, i onako izbezumljenom, narodu kaže: Ne dao vam vlasnik “nebeskog naroda” one koji bi na mesto “kalifa umesto kalifa”.

  I, šta onda stiže. Naplata, svakako.

  To što će malecka Srbija (uh!) premestiti svoju ambasadu u Jerusalim, kao tek treća u svetu i prva u Evropi (a zamislite ona bi i u Evropsku uniju), “podmireno” je u Vašingtonu, a na radost SniShodljivaca, sve u njihovoj nadi da stužu dolari. I, verovatno je da nisu primetili (a i kako bi) da je dugogodišnjem protivljenju Izraela da Kosovo dobije državnost došao kraj. Uostalom i Kosovo će svoju ambasadu smestiti u Jerusalimu. Obratite pažnju: Kosovska ambasada u Jerusalimu. Ne znaju, svi oni, samo jednu stvar: ruka “džihadista” je dugačka i koristi sve vrste prevoza.

  To što će tečni gas, umesto prirodnog, “poteći” na nivou je “Klarkovih fantazija” (za ljubitelje Artura Klarka jasno je – svakako jednog dana u budućnosti). “Tečni” služi, isključivo, da iritira “prirodni”. Broz je to radio bolje. Čak i pod uslovom da Američka razvojna agencija stigne u Beograd.

  To što će “brat Si” u ovoj trgovini proći lošije, nikako ne znači da se Srbija vratila u “okrilje” Amerike. A i igranje na Trampa. Je li to realno?

  To što… ima li kraja.

  Ima.

  Crna Gora zbacila je svog despota. Nebitno uz čiju pomoć. Šabac puko. Tzv. opozicija u Srbiji pustila Zelenovića niz vodu. A i šta će im tako mali Šabac.

  Ima još.

  Vesić obećao da će Stefan Nemanja biti i viši i strariji. Da će Beograd postati lepši i bučniji od Guče. Da će virus, jebo ti njega, morati da se povuče.

  Amin.

  ( Autor je urednik u dnevnom listu Danas)

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi