More

  Niška opozicija zahteva da gradonačelnica Niša podnese ostavku

  • Zato što je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski bahata, nesposobna i nekompetentna mora da podnese ostavku, poručili su danas predstavnici niških odbora Stranke slobode i pravde, Srpskog pokreta Dveri,  Demokratske stranke i Narodne stranke
  • Predsednica GO SSP Jelena Milošević ocenika je da je aktuelna vlast „uništila i unizila sve čega se dotakla“
  • Od gradonačelnice Niša još nismo dobili odgovor na pitanje zbog čega se od građana skriva ugovor o rekonstrukciji trga i mosta, koliko je novca do sada potrošeno i da li bankarske garancije zaista iznose samo 50 miliona dinara, dok je vrednost radova na trgu 252 miliona, rekla je predsednica Dveri u Nišu Tamara Milenković Kerković
  • Đorđe Stanković, predsednik GO Narodne stranke je ponovio da se Tvrđavski most rekonstruiše već 721 dan, ali da je to samo jedan od sve brojnijih problema, među kojima je ovih dana i nedostatak vode, bez koje su neka naselja i po nedelju dana

  Predstavnici niških odbora Stranke slobode i pravde(SSP), Srpskog pokreta Dveri,  Demokratske stranke(DS) i Narodne stranke(NS) zatražili su od gradonačelnica Niša Dragane Sotirovski da podnese ostavku jer je, kako su naveli, “bahata, nesposobna i nekompetentna”.

  Predsednica GO SSP Jelena Milošević ocenika je da je aktuelna vlast „uništila i unizila sve čega se dotakla“, pa je Niš postao grad u kojem građani drže džakove s peskom pred kapijom jer svaki jači pljusak uzrokuje poplave, svečano se puštaju u rad pokretne stepenice ili se najavljuje rekonstrukcija javnog toaleta od 50.000 evra.

  -Nišlije su mi poslale fotografiju na kojoj se vidi da sinoć vozilo Hitne pomoći nije moglo da prođe do centralnog trga da ukaže pomoć Nišliji. Nije imao ko da spusti zaštitne stubove. Medicinska ekipa je trčala do trga da ukaže hitnu pomoć građaninu-rekla je ona.

  Predsednica niškog odbora Dveri Tamara Milenković Kerković podsetila je da opozicione stranke u Nišu koje su bojkotovale poslednje izbore od gradonačelnice Niša još nisu dobile odgovor na pitanje zbog čega se od građana skriva ugovor o rekonstrukciji trga i mosta, koliko je novca do sada potrošeno i da li bankarske garancije zaista iznose samo 50 miliona dinara, dok je vrednost radova na trgu 252 miliona.

  -Ovaj tužni Trg i još tužniji most samo je simbolična slika načina na koji ova vlast i gradonačelnica upravljaju Gradom. Ovako razvaljen Niš nije bio ni kada su ga rušili Huni i Varvari- rekla je ona.

  Ona je dodala da je Niš nekada imao aerodrom, a sada ima samo dugove za njega.

  – Nekada je bio grad meraka, a sada je grad medijskog mraka, na čijem je čelu nekadašnja novinarka koja je brutalno podelila medije na podobne i nepodobne- kazala je ona.

  Đorđe Stanković, predsednik GO NS je ponovio da se Tvrđavski most rekonstruiše već 721 dan, ali da je to samo jedan od sve brojnijih problema, među kojima je ovih dana i nedostatak vode, bez koje su neka naselja i po nedelju dana.

  Predstavnici ove četiri stranke koje su bojkotovale poslednje izbore ponovili su da Sotirovski “i nije gradonačelnica Niša jer je Nišlije nisu birale, već je namesnica koja je postavljena iz Beograda”.

  Foto: m. k.

  Čelnici niške opozicje su ostavili simbolične poklone- zidarski metar, mistriju i libelu, u znak protesta što su radovi na Trgu Kralja Milana i Tvrđavskom mostu ušli u treću godinu i još im se ne nazire kraj, nakon konferencije za novinare, koja je održana, ispred Gradske kuće, u kojoj je sedište kabineta gradonačelnice Sotirovski.


  Niška opozicija: Nije trenutak za proteste

  Na pitanje Medijske kutije koje će konkretne poteze da povuče niška opozicija, odnosno da li će da pozove građane na proteste, odgovorili su da još nije trenutak.

  -Mnogo građana se plaši, zato smo odlučili da stalno razgovaramo sa Nišlijama i da ih ohrabrimo. Non-stop smo na terenu i trudimo se da dođemo do velikog broja građana. Nemamo pristup medijima, nijedna TV stanica u Nišu ne objavljuje ništa o radu opozicionih stranaka, tako da zaista smatramo da nije vreme da pozovemo građane na proteste, iako ima mnogo razloga za nezadovoljstvo građana-rekla je predsednica niških Dveri Tamara Milenković Kerković.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi