More

  NIŠKA OPOZICIJA: ODLUKE NIŠKE SKUPŠTINE NEMAJU LEGITIMITET

  • Odluke niške skupštine nisu legitimne jer se usvajaju bez opozicinih odbornika, konstatovano je na današnjem okruglom stolu potpisnica Sporazuma sa narodom # 1 od 5 miliona u Nišu.
  • Skupština grada služi gradonačelniku Darku Bulatoviću za izbornu kampanju, a rad odbornika je potpuno obesmišljen jer se odbornicima iz opozicionih redova skraćuje vreme za repliku, mogućnost postavljanja odborničkih pitanja je svedena na 10 minuta i spajaju se tačke dnevnog reda dnevnog reda, kazao je Dragoslav Ćirković , predsednik Gradskog odbora SDS Niš i šef odborničke grupe “ Niš, moj grad”
  • Branislav Jovanović, predsednik Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde Niš i zamenik šefa odborničke grupe “ Niš, moj grad” rekao je da u Skupštini Niša ne postoji ni minimum demokratskih uslova
  • Neće da usvoje odluku da se utvrdi imovinsko stanje funkcionera u Nišu, kako bi građani videli ko nakon dolaska na vlast ima fabriku i koliko stanova i automobila sada imaju-kazao je Jovanović.
  • Miodrag Stanković, predsednik niških demokrata ocenio je da “nikada u Nišu nismo imali vlast koja nema autoritet kao što je naprednjačka vlast jer njihove sve odluke zavise od Beograda
  •  Ćirković i  Jovanović iz uputili su zahtev za  dopunu dnevnog reda 34. sednice Skupštine grada Niša, koja će biti održana sutra, i predložili da se utvrdi odgovornost članova Gradskog veća

  Skupština grada Niša nije legitimna jer vladajuća koalicija usvaja odluke bez opozicionih odbornika, zaključeno je na današnjem okruglom stolu potpisnica Sporazuma sa narodom # 1 od 5 miliona u Nišu.

  Dragoslav Ćirković, predsednik Gradskog odbora SDS Niš i šef odborničke grupe “ Niš, moj grad” u niškoj skupštini, rekao je da “Skupština grada služi gradonačelniku Darku Bulatoviću za izbornu kampanju”.

  foto: m.k.

  -Rad odbornika u Skupštini je potpuno obesmišljen jer se odbornicima iz opozicionih redova skraćuje vreme za repliku, mogućnost postavljanja odborničkih pitanja je svedena na 10 minuta i spajaju se tačke dnevnog reda dnevnog reda. To sve onemogućava kvalitetnu diskusiju opoziciobnih odbornika-ocenio je Ćirković na okruglom stolu “ Legitimitet niške Skupštine i sedam godina vlasti SNS”.

  On dodaje da se nikada nije dogodilo da građani Niša ne znaju tačno koliki je budžet grada.

  -Prvo je bilo da budžet Niša za 2019. godinu iznosi 10 milijardi i 840 miliona dinara, a onda je usledio rebalans za 97 miliona. Kasnije su smanjili budžet za 440 miliona dinara. Vlast SNS je imala nerealna očekivanja, jer je realni budžet Niša oko osam milijardi dinara. Pošto u Nišu vlada medijski mrak i nema TV duela građani Niša ne mogu da saznaju kako se troši njihov novac-kazao je on.

  Branislav Jovanović, predsednik Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde Niš i zamenik šefa odborničke grupe “ Niš, moj grad” rekao je da u Skupštini Niša ne postoji ni minimum demokratskih uslova.

  -Ne možemo od nadležnih nikako da dobijemo odgovore na pitanja o katastrofalnom stanju u komunalnom sektoru. Skupštinsku većinu ne interesuje zašto JP Gorica duguje više od 500 miliona dinara. Neće da usvoje odluku da se utvrdi imovinsko stanje funkcionera u Nišu, kako bi građani videli ko nakon dolaska na vlast ima fabriku i koliko stanova i automobila sada imaju-kazao je Jovanović.

  Miodrag Stanković, predsednik  Gradskog odbora DS Niš i šef odborničke grupe demokrata ocenio je da lokalna vlast ne samo da nema legitimitet nego je na nivou mesne kancelarije.

  -Nikada u Nišu nismo imali vlast koja nema autoritet kao što je naprednjačka vlast. Njihove sve odluke zavise od Beograda-rekao je Stanković.

  Dragan Stojadinović, član povereništva Narodne stranke(NS) Niš i moderator okruglog stola, ocenio je da je vlast Srpske napredne stranke(SNS) “ za ovih sedam godina progresivno-represivna jer je stanje u gradu sve gore i gore”.

  -SNS je potrošila više od 100 miliona dinara za finansiranje medija koji im rade politički marketing što je trgovina uticajem. U tim medijima opozicija nema mogućnost da se obrati građanima iako dobijaju novac iz gradskog budžeta-rekao je on.


  ZAHTEV DA SE RASPRAVLJA O ODGOVORNOSTI GRADSKIH VEĆNIKA

  Dragoslav Ćirković i Branislav Jovanović iz odborničke grupe „Niš, moj grad“ uputili su zahtev za  dopunu dnevnog reda 34. sednice Skupštine grada Niša, koja će biti održana sutra, i predložili da se utvrdi odgovornost članova Gradskog veća.

  -Zahtevamo da odbornici raspravljaju o odgovornosti gradskih većnika zbog činjenice da su posle sedam godina rezultati vlasti SNS i njenih koalicionih partnera katastrofalno loši, da je zaustavljen razvoj grada i stvara se lažna slika da je Niš veliko gradilište sa tendencijom za masovan odlazak mladih ljudi sa Univerziteta ovog grada-navode Ćirković i Jovanović.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi