More

  NIŠKA KAMPANJA BOJKOTA IZBORA POČELA NA GRADSKOJ PIJACI I U SEOSKIM AUTOBUSIMA

  • Razgovorom sa građanima na glavnoj gradskoj pijaci, Autobuskoj stanici i u prigradskim autobusima danas je u Nišu započela kampanja bojkota predstojećih izbora u Srbiji, koju za sada sprovode niški Savez za Srbiju, kao i Dosta je bilo, Socijaldemokratska stranka i Državotvorni pokret Srbije.
  • Planiramo da u ovoj kampanji dođemo do svakog građanina i neposredno razgovaramo sa njima, pošto nam je javni servis uskraćen, a u Srbiji je jako malo slobodnih medija, rekao je član Saveza za Srbiju Srđan Milivojević
  • Milivojević je rekao da će svaki grad u Srbiji između ostalog biti izlepljen plakatima na kojima piše “Bojkot“ i da će to narednih meseci „biti najpopularnija reč u Srbiji“
  • On je kazao da očekuje da na predstojećim izborima građani budu zastrašivani od pripadnika fantomskih organizacija ili se prave „spiskovi“ zaposlenih na određeno vreme u javnom sektoru, korisnika narodnih kuhinja ili korisnika socijalne pomoći, kako bi se ucenjivali, što je rađeno na nedavnom izborima na Kosovu, u Medveđi i u Lučanima
  • Prolaznici su različito reagovali na početak kampanje bojkota u Nišu

  Razgovorom sa građanima na glavnoj gradskoj pijaci, Autobuskoj stanici i u prigradskim autobusima danas je u Nišu započela kampanja bojkota predstojećih izbora u Srbiji, koju za sada sprovode niški Savez za Srbiju (SzS), kao i Dosta je bilo, Socijaldemokratska stranka i Državotvorni pokret Srbije.

  – Planiramo da u ovoj kampanji dođemo do svakog građanina i neposredno razgovaramo sa njima, pošto nam je javni servis uskraćen, a u Srbiji je jako malo slobodnih medija- to su samo Danas, N1 i poneki portali. Obilazićemo gradove i sela, organizovaćemo skupove, strići ćemo do svih, „mali čovek“ mora da zna da nije sam. Svaki grad će biti izlepljen plakatima na kojima piše:“Bojkot“ i to će narednih meseci biti najpopularnija reč u Srbiji- rekao je član SzS Srđan Milivojević.

  On je dodao da se već u prvim razgovorima sa građanima Niša oseća njihovo nezadovoljstvo lošim životom i praznim novčanikom.

  Milivojević je ponovio da u Srbiji ne postoje uslovi za održavanje slobodnih, demokratskih i fer izbora, a da više nema vremena da se izborni uslovi unaprede do sledećih izbora.

  On je rekao da se uspeh bojkota izbora neće meriti izlaznošću građana, već time što „sve relevatne opozicione stranke neće dati legitimitet  tim izborima“, tako da će i odluke budućeg republičkog parlementa biti „nelegitimne“ i „poništene“.

  Prema njegovim rečima, predstavnici SzS prihvatiće da razgovaraju sa zvaničnicima EU o izbornim uslovima, ali ne žele da prihvate da poziv za razgovor stigne preko predsednice Narodne skupštine Srbije Maje Gojković, koja je „oličenje svega onoga zbog čega se izbori bojkotuju“.

  – Svaka inicijativa EU da se poprave izborni uslovi u Srbiji jasno govori da ovde postoje ozbiljni izborni problemi i da je izborna atmosfera ozbiljno poremećena- ocenio je.

  Milivojević je ocenio da je  Srbija duboko neslobodna zemlja, u kojoj su ugrožene demokratske tekovine, a institucije urušene.

  – Na nedavnim izborima na Kosovu i Metohiji, u Medveđi ili Lučanima, neke fantomske organizacije su zastrašivale ljude. Pravljeni su spiskovi zaposlenih u javnom sektoru, zaposlenih na određeno vreme, korisnika narodnih kuhinja ili korisnika socijalne pomoći, i ti ljudi su, takođe, zastrašivani. Izvesno je da će se sve to ponavljati i na predstojećim izborima- kazao je on.

  On je dodao da se opozicija kroz bojkot izbora „ne bori za vlast, već za slobodne izbore koji će biti početak pretvaranja Srbije u normalnu državu“.

  – Opozicija, takođe, ne traži promenu izbornih zakona- koji su dobri, već da se izborni uslovi unormale- rekao je.

  Prolaznici su prilazili da pitaju predstavnike SzS i drugih stranaka u Nišu koje se zalažu za bojkot izbora „ko su oni“ i „šta rade“.

  Neki od njih su objašnjenja o „potrebi bojkota izbora“ komentarisali veoma kratko: „Živim sa 100 evra mesečno“. Pojedini su, prolazeći, uzvikivali: “Živeo Slobodan Milošević“, a kada im je odgovoreno da je Milošević između ostalog „prodao Kosovo“, odgovarali: „Prodao ga je (Zoran) Đinđić“.

  U niškom SzS su, inače, Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Srpski pokret Dveri, Pokret za preokret, Zdrava Srbija, Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ i  sindikat  „Sloga“.


  “OBIŠLI” I UNIVERZITET

  Nakon improvizovane konferencije za novinare na Autobuskoj stanici, čelnici SzS i drugih stranaka otišli se ispred zgrade Rektorata Univerziteta u Nišu, kako bi “još jednom ukazali da je izuzetno značajno da profesori stanu u odbranu univerzitetske časti”.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi