More

  Niška infektivna klinika izlazi iz kovid sistema, oboleli od korone iz Niša idu u Kruševac

  • Infektivna klinika u Nišu više neće lečiti obolele od kovida, oni će biti prebačeni u kovid bolnicu u Kruševcu, rekao je direktor UKC Niš Zoran Perišoć
  • On je kazao da se na Klinici za infektivne bolesti u UKC leči se manje od 10 pacijenata inficiranih koronavirusom, te će ova ova klinika izaći iz kovid sistema, i da počeće da leči obolele od ostalih zaraznih bolesti
  • Perišić je izrazio nadu da će najveća ustanova tercijalnog zdravstva u jugoistočnoj Srbiji za sedam do 10 dana početi normalno da radi, i da sve klinike buti namenjene lečenju svojih pacijenata

  Direktor Univerzitersko-kliničkog centra(UKC) Niš Zoran Perišić izjavio je da će se svi kovid pacijenti iz Niša ubuduće lečiti u kovid bolnici u Kruševcu.

  -Na Klinici za infektivne bolesti u UKC leči se manje od 10 pacijenata inficiranih koronavirusom, te smo odlučili da ova klinika izađe iz kovid sistema. Sve kovid pacijente kojima je neophodna hospitalizacija ćemo slati u Kruševac-rekao je Perišić za Medijsku kutiju.

  Prema njegovim rečima, Infektivna klinika će u toku narednih dana biti dezinfikovana, a posle toga će početi da prima obolele od ostalih zaraznih bolesti.

  -I cela nova zgrada UKC se užurbano priprema za pacijente koji nisu pozitivni na koronavirus. Trenutno se vrši dezinfekcija četvrtog i petog sprata koji su  poslednji izašli iz crvene zone-kazao je on.

  Direktor UKC je izrazio nadu da će najveća ustanova tercijalnog zdravstva u jugoistočnoj Srbiji za sedam do 10 dana početi normalno da radi, i da sve klinike biti namenjene lečenju svojih pacijenata.

  Perišić je podsetio na značaj vakcinacije protiv koronavirusa, podsetivši da je veoma važno da se od koronavirusa zaštite mladi ljudi, kako bi se sprečilo da se ponovo desi neki novi talasa epidemije.

  U protekla 24 časa u Nišu je registrovano 25 novozaraženih koronavirusom.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi