ponedeljak, 25.03.2019

JEDANAESTI PROTEST „1 OD 5 MILIONA“ U NIŠU: PRVA ŠETNJA DO RTS-A

Više stotina učesnika protesta „1 od 5 miliona“ večeras je demonstriralo do dopisništva Radio televizije Srbije (RTS), što je njihova prva šetnja do te televizijske kuće od početka protesnih okupljanja 11. januara.

ISTRAŽIVANJE: GRAĐANI NIŠA NE ZNAJU ŠTA SU MEDIJSKI KONKURSI

Skoro dve trećine građana Niša „ne zna“ ili „pomalo“ zna šta je javni interes u oblasti javnog informisanja i suština konkursnog sufinansiranja medijskih projekata od javnog interesa, rezultati su najnovijeg istraživanja niškog Odbora za ljudska prava.

OPOZICIJA IZAŠLA IZ SKUPŠTINE GRADA NIŠA DO DALJEG

Nakon što vladajuća većina nije proširila dnevni red raspravom o pet zahteva sa niškog građanskog protesta „1 od 5 miliona“, opozicioni odbornici napustili su danas sednicu Skupštine grada Niša.

DESETI PROTEST „1 OD 5 MILIONA“ U NIŠU: MORA NAS BITI VIŠE, SVE REVOLUCIJE...

Mora vas ovde biti više, sve revolucije su kretale sa juga, i ovde, i u Americi, i svuda, poručio je večeras muzičar Vlado Georgiev na desetom protestu „Stop teroru- za Niš bez straha“, koji je deo protesta “1 od 5 miliona”.

POČELO KONKURISANJE RADNIKA BIA ZA KUPOVINU JEFTINIH STANOVA ZA BEZBEDNJAKE

Radnici koji su zaposleni na neodređeno vreme u Bezbednosno- informativnoj agenciji (BIA) i Resoru državne bezbednosti Ministarstva unutrašnjih poslova (Resora DB MUP-a), kao i penzionisani radnici ovih službi, u sledećih 30 dana mogu konkurisati za kupovinu stanova po povoljnijim uslovima za lokacije u Nišu i Vranju, objavljeno je na sajtu BIA.

DOK OBEĆANJA NADLEŽNIH O RAZVOJU NIŠKOG AERODROMA RASTU, BROJ PUTNIKA OPADA

Na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu u januaru i februaru ove godine zabeleženo je 12,4 odsto manje putnika i 6,3 odsto manje aviona nego u istom periodu prošle godine

NA NIŠKIM ULICAMA IZGOREO JOŠ JEDAN AUTOMOBIL

Automobil marke „rover“ oštećen je 28. februara u požaru u Ulici starca Vujadina u Nišu, potvrđeno je danas u Osnovnom javnom tužilaštvu.

UHAPŠENI FUNKCIONERI „SAOBRAĆAJNOG INSTITUTA CIP“ ZBOG SUMNJE U KORUPCIJU PRI IZGRADNJI JEFTINIH...

Zbog sumnje da su učestvovali u korupciji u vezi sa izgradnjom jeftinih stanova za pripadnike službi bezbednosti uhapšeni su zamenik direktora Saobraćajnog instituta CIP V. S. i još dva službenika te kompanije N.R i M.K

ORGANIZATORI PROTESTA “1 OD 5 MILIONA”: VREME JE DA I GRAĐANI NIŠA POTPIŠU SPORAZUM...

Pokret mladih "Za Niš bez straha", koji je organizator protesta “1 od 5 miliona” u ovom gradu, saopštio je da je vreme da građani Niša potpišu Sporazum sa narodom i pozvao opoziciju i civilne organizacije da ga “predstave” na protestu.

REGIONALNI CENTAR „ZABRANIO“ TRIBINU UDRUŽENOG POKRETA SLOBODNIH STANARA ZBOG- EPIDEMIJE GRIPA

Niški Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, u kojem je za sinoć zakazana tribina Udruženog pokreta slobodnih stanara (UPSS), otkazao je rezervaciju sale veče pred tribinu, navodeći kao razlog okolnosti izazvane epidemijom gripa.