subota, 21.07.2018

ZAŠTITNICA GRAĐANA NIŠA: NEOPHODAN BIRO ZA PRUŽANJE BESPLATNE PRAVNE POMOĆI JER JE PRAVDA DOSTIŽNA...

Grad Niš bi trebalo da formira Biro za pružanje besplatne pravne pomoći građanima do donošenja Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, koji, inače, nije usvojen ni 12 godina nakon stupanja na snagu Ustava Srbije koji garantuje tu vrstu pomoći građanima, smatra niška ombudsmanka Sanja Stojančić.

POKRET „ DOSTA JE BILO“ POKRENUO PETICIJU ZA VANREDNE LOKALNE IZBORE, A ZA NIŠKU...

Zbog poklanjanja Aerodroma “ Konstantin Veliki” državi Pokret „ Dosta je bilo“ (DBJ)pozvao je Nišlije da potpišu peticiju za raspisivanje vanrednih izbora u Nišu.

PETICIJA ZA UKLANJANJE SA NIŠKE KLINIKE ZA KARDIOHIRUGIJU SPOMEN- PLOČE SA GRBOM ...

Peticija da se sa Klinike za kardiohirgiju i traumatologiju Kliničkog centra u Nišu ukloni spomen-ploča američkom narodu, vojci i vladi, koja je nedavno otkrivena u znak zahvalnosti za donaciju  Američke vojske od 400.000 evra, pokrenuta je juče na društvenim mrežama.

OTPUŠTENI SINDIKALISTA “GORICE” KOJI JE UKAZIVAO NA ZLOUPOTREBE MENADŽMENTA I PROZIVAO GRADONAČELNIKA NIŠA NIJE...

Viši sud u Nišu nije omogućio status uzbunjivača Radetu Rašoviću, nekadašnjem sindikalnom lideru i članu gradske Radne grupe za kontrolu poslovanja niškog pogrebnog preduzeća “Gorica”

OTAC ČETVORO DECE SE UBIO NAKON ŠTO MU JE ISKLJUČENA STRUJA ZBOG DUGA OD...

Miroslav S. (44), raseljeno lice sa Kosova i Metohije sa boravištem u niškom selu Jelašnica, izvršio je samoubistvo sinoć, samo nekoliko sati nakon što mu je struja isključena zbog duga od 22.000 dinara.

“GRUPA STUDENATA” MEDICINSKOG FAKULTETA U NIŠU: PROFESORKA ZLATANOVIĆ I NJENA ĆERKA ZA POLAGANJE ISPITA...

Grupa studenata Medicinskog fakulteta u Nišu u anonimnom pismu optužuje šeficu katedre za očne bolesti Gordanu Zlatanović i njenu ćerku, asistentkinju Maju Živković,...

NIŠKI AERODROM BI ZA MANJE OD DVA MESECA MOGAO OSTATI BEZ POLOVINE RADNIKA?

Za produženje zaposlenja 48 radnika Aerodroma „Konstantin Veliki“- što je  40 odsto ukupno zaposlenih, potrebna je saglasnost Vlade Srbije i Gradskog veća Niša, koji su počeli da odugovlače sa davanjem te vrste odobrenja, upozorili su dobro informisani izvori Medijske kutije.

ZAŠTITNICA GRAĐANA U NIŠU: ADMINISTRACIJA DOŽIVLJAVA GRAĐANE KAO „PREKOBROJNE PREDMETE“

Kancelariji zaštitnika građana u Nišu prošle godine obratilo se više od 2.228 građana, što je povećanje u odnosu na prethodni period koje ukazuje da administracija i dalje doživljava građane „kao prekobrojne predmete“, navedeno je između ostalog u godišnjem izveštaju niške zaštitnice građana  Sanje Stojančić.

ODBORNIK PETROVIĆ GLASAO ZA POKLANJANJE NIŠKOG AERODROMA SUPROTNO STAVU POKRETA DVERI

Gradska organizacija Pokreta Dveri najoštrije osuđuje i  ograđuje se od odluke svog odbornika Tomislava Petrovića da na Skupštini Niša glasa za to da se besplatno ustupe svojinska i upravljačka prava Aerodroma “ Konstantin Veliki” državi .

DIREKTOR NIŠKOG AERODROMA: OVE GODINE ĆE BITI VIŠE OD 400.000 PUTNIKA

Na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu u prvoj polovini ove godine opsluženo je 174.118 putnika, što je za 16 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je u toj vazdušnoj luci, koja je nedavno besplatno ustupljena Republici, na preporuku Vlade