četvrtak, 20.09.2018

ŠEFICA GRAĐEVINSKE INSPEKCIJE: UPRAVNIK I NIKO OD STANARA NISU NAM PRIJAVILI DA VISI...

Građevinska inspekcija u Nišu nije bila obaveštena da su ruinirane terase na zgradi u Ulici Vojvode Mišića 60 u Nišu, iako je to bila obaveza pre svega upravnika tog solitera,ali i stanara izjavila je za Medijsku kutiju šefica Odseka građevinske inspekcije Marina Živulović Petrović

DIREKTOR PRIVREDNE KOMORE: PODATAK DA JE INDUSTRIJSKA PROIZVODNJA U NIŠU OPALA NIJE TAČAN

Direktor Regionalne privredne komore (RGP) Aleksandar Milićević negirao je da je u prvih šest meseci ove godine industrijska proizvodnja u Nišu opala za 3,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, što je prethodno saopštio niški Sekretarijat za privredu.

DA LI JE GRADSKO PRAVOBRANILAŠTVO U “SLUČAJU AERODROM” IZVRŠILO SVOJU ZAKONSKU OBAVEZU DA ŠTITI...

Gradsko pravobranilaštvo nekoliko dana ne odgovara na pitanja novinara na osnovu kojeg pravnog akta i argumentacije nije reagovalo na gradske odluke da se Niški aerodrom besplatno ustupi Republici, odnosno na osnovu kojeg pravnog akta i argumentacije je dalo pozitivno mišljenje za zaključenje ugovora između Grada Niša i Vlade Srbije, kojim su osnivačka prava javnog preduzeća “Aerodrom Niš” besplatno ustupljena Republici.

INICIJATIVA „NE DAMO NIŠKI AERODROM“ SE OBRATILA VIŠEM TUŽILAŠTVU, UPRAVNOM SUDU I JAVNOM PRAVOBRANILAŠTVU

Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“ saopštila je danas da se nedavno obratila Višem javnom tužilaštvu u Nišu, zahtevajući od njega da preispita da li ima osnova za pokretanje krivične istrage protiv odgovornih u vezi sa besplatnim ustupanjem aerodroma „Konstantin Veliki“ državi.

VLAST TVRDI DA NIŠ DOŽIVLJAVA „EKONOMSKI BUM“, A STATISTIKA BELEŽI PAD INDUSTRIJSKE PROIZVODNJE

Industrijska proizvodnja u Nišu opala je za 3,5 odsto u prvih šest meseci ove godine u odnosu na isti period prošle godine. Najveći pad zabeležen je u proizvodnji kapitalnih proizvoda i to 33,7 odsto, pokazuju zvanični podaci niškog Sekretarijata za privredu.

JUŽNE VESTI: AKO UGASE NAS, VEĆINA LOKALNIH MEDIJA KOJI NASTOJE DA RADE PROFESIONALNO SRUŠIĆE...

Internet portalu Južne vesti večeras je uručena nagrada „Nišlija/ka“, koju je prvi put ove godine dodelio Udruženi pokret slobodnih stanara (UPSS). 

UPSS DODELJUJE JUŽNIM VESTIMA NAGRADU „NIŠLIJA“

Udruženi pokret slobodnih stanara (UPSS) dodeliće sutra uveče internet portalu Južne vesti nagradu „Nišlija/ka“ za 2018. godinu.

BANĐUR: LOKAl PATRIOTIZAM NE SME DA BUDE KRITERIJUM ZA DODELU NAZIVA ULICA

Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur ocenio je da se prilikom dodele ili izmene naziva ulica po imenima poznatih ličnosti moraju sagledati svi aspekti života te ličnosti, a da lokal patriotizam ne može da bude presudan kriterijum za donošenje odluke.

U NIŠU ZAPALJENA JOŠ DVA AUTOMOBILA

U noći između nedelje i ponedeljka, u Mokranjčevoj ulici u Nišu, ispred kuće biznismena Ivana S., inače vlasnika lanca poznatih i elitnih hotela, izgorela su dva automobila.

ZAPALJEN AUTOMOBIL SUPRUGE POLICIJSKOG INSPEKTORA

Automobil marke „BMW“ u vlasništvu supruge inspektora grupe za razbojništva odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Niš zapaljeno je noćas oko 3,45 časova na parkingu na Vizantijskom bulevaru.