More

  Niš: Zvanično od korone zaraženo 90 ljudi, trećina zdravstveni radnici Kliničkog centra

  • KC Niš je danas saopštio da je u toj ustanovi hospitalizovano 47 pacijenata kojima je potvrđeno prisustvo virusa korona, od kojih je 17 priključeno na respiratore i u teškom stanju
  • Prema nezvaničnim izvorima iz KC, među 27 zvanično obolelih zdravstvenih radnika su i oni iz Urgentnog centra, Korona centra i Klinike za plućne bolesti, kao i direktori pojedinih klinika i anesteziolozi
  • Ovi izvori su kazali da su oboleli i medicinski radnici iz Ginekološko akušerke klinike, Klinike za nefrolohiju, Klinike za hematologiju, Klinike za kardiologiju, Klinike za plastičnu hirurgiju, Klinike za kožne i polne bolesti
  • Krizni štab je naveo da je u Nišu pozitivno na KOVID-19 i još sedam radnika Doma zdravlja, troje radnika Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika i jedan iz Instituta Radon u Niškoj Banji
  • U privremenoj bolnici u hali Sportskog centra „Čair“ trenutno je hospitalizovan 21 pacijent sa lakom kliničkom slikom ili bez simptoma, naveo je KC
  • U Nišu i Srbiji se još uvek testira prililčno mali broj ljudi, tako da zvanični podaci o obolelima i umrlima odnosi samo na broj testiranih

  U Nišu je registrovano 90 pacijenata kod kojih je potvrđen novi korona virus, saopštio je Vladin Krizni štab za suzbijanje zaraze KOVID- 19.

  Na konferenciji za novinare Kriznog štaba u Beogradu rečeno je da je u Kliničkom centru Niš 27 radnika pozitivno na test na KOVID- 19.

  Prema nezvaničnim izvorima iz KC, među obolelim zdravstvenim radnicima su i oni iz Urgentnog centra, Korona centra i Klinike za plućne bolesti, kao i direktori pojedinih klinika i anesteziolozi.

  Ovi izvori su kazali da su oboleli i medicinski radnici iz Ginekološko-akušerke klinike, Klinike za nefrolohiju, Klinike za hematologiju, Klinike za kardiologiju, Klinike za plastičnu hirurgiju, Klinike za kožne i polne bolesti.

  Krizni štab je naveo da je u Nišu pozitivno na KOVID-19 i još sedam radnika Doma zdravlja, troje radnika Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika i jedan iz Instituta Radon u Niškoj Banji.

  KC Niš je danas saopštio da je u toj ustanovi hospitalizovano 47 pacijenata kojima je potvrđeno prisustvo virusa korona.

  Na veb- sajtu te ustanove je objavljeno da je od ukupnog broja hospitalizovanih 17 priključeno na respiratore i da su oni su u veoma teškom opštem stanju.

  U privremenoj bolnici u hali Sportskog centra „Čair“ trenutno je hospitalizovan 21 pacijent sa lakom kliničkom slikom ili bez simptoma, naveo je KC.

  Prema zvaničnom broju obolelih, Niš je na drugom mestu u Srbiji, iza Beograda.

  U Beogradu je zvanično obolelo 876 ljudi, a zatim slede Niš, Novi Sad (86) i Ćuprija (83). 

  Za njima su Valjevo (59 zvanično obolelih) , Kruševac (55),  Čačak (32), Leskovac (30), Kragujevac (28), Paraćin (27), Vranje (25), Zaječar (25), Jagodina (24), Pančevo (22) i Novi Pazar (22).

  U Nišu i Srbiji se još uvek testira prilično mali broj ljudi, tako da se zvanični podaci o obolelima i umrlima odnose samo na broj testiranih.


  Zvanično: Do sada zaraženo 2.200 osoba, a umrlo 56

  Prema podacima Kriznog štaba, u Srbiji je danas do 15 časova zaraženo 2.200 osoba, a umrlo ukupno 56.

  U poslednja 24 časa zvanično je preminulo sedmoro ljudi.

  Prems zvaničnim podacima, zarađeno je ukupno 160 zdravstvenih radnika, od toga 67 na Institutu „Dedinje“. 

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi