More

  Niš: Zvaničnici upozoravaju na veći broj obolelih od korone, mada to ne potvrđuju podaci

  • Direktori UKC i Doma zdravlja iz Niša upozorili su da se povećava broj novozaraženih koronavirusom, ali zvanični podaci pokazuju pad broja zaraženih
  • Direktor UKC Zoran Perišić rekao je “ da će biti spremni za novi talas epidemije, koji će biti, verovatno oko Božića“
  • Prema podacima Doma zdravlja, nema više pacijenata koji se javljaju na pregled zbog infekcije koronavirusom
  Foto: UKC Niš

  Čelnici Univerzitetskog kliničkog centra(UKC) i Doma zdravlja Niš upozorili su prethodnih dana na povećanje broja novozaraženih korona infekcijom, mada podaci tih ustanova pokazuju pad broja građana koji se javljaju na pregled ili su hospitalizovani u odnosu na period od pre mesec dana.

  Direktor UKC Zoran Perišić rekao je pred Novu godinu da će napraviti „neku pauzu, u smislu da malo odmors ljude, i radiće sa malo nižim kapacitetima“

  -Da li će to potrajati dva dana, nedelju ili mesec dana ne znam, ali ćemo u svakom slučaju biti spremni kada se novi talas pojavi u Srbiji, a verovatno će se pojaviti iza Božića-kazao je Perišić.

  Međutim, prema podacima UKC, u ovoj ustanovi, kao i u kovid bolnici u Kruševcu, koja je pod upravom te zdravstvene ustanove, 2. januara bilo je hospitalizovano ukupno 184 pacijenata, od kojih je desetoro bilo na repiratoru.

  Pre mesec dana, u Nišu i Kruševcu bilo je hospitalizovano čak 60 odsto pacijenata više, odnosno ukupno njih 313, od kojih je 15 bilo na respiratoru.

  I Dom zdravlja u Nišu je objavio da od danas njegove aktivne kovid ambulante rade produženo “zbog povećanog broja pacijenata koji s javljaju zbog nekog od simptoma kovida 19”.

  Njegove ambulante “Duvanište” i “Čair” ubuduće će raditi dva časa duže, od 7 do 22 časa.

  Zvanični podaci ove ustanove, takođe, ne pokazuju porast broja pacijenata koji se javljaju na preglede.

  Prema poslednjim podacima, u njenim kovid ambulantama se 2. januara javilo 766 pacijenata, od kojih je 69 bilo pozitivno na prisustvo korona virusa.

  Pre mesec dana, na preglede se javilo 25 odsto pacijenata više, odnosno njih 967, od kojih 66 bilo sa pozitivnim rezultatom.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi