More

  NIŠ: ZA KORUPCIJU PRI DODELI INVALIDSKE PENZIJE OSUMNJIČENA DVA LEKARA

  • Zbog sumnje u korupciju prilikom dodele invalidske penzije  uhapšene su tri osobe iz Niša, među kojima je jedna lekarka, dok je protiv drugog lekara podneta krivična prijava, saopštio je danas MUP
  • Lekarka specijalista Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Gornja Toponica“ M.M. (63), kao i D.J. (52) i A.S. (67), uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem, a protiv drugog lekara specijaliste (61), inače veštaka Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, podneta je krivična prijava zbog istog krivičnog dela
  • Sumnja se da je lekarka M.M. od D.J. zahtevala i primila 3.500 evra, od kojih je 2.300 evra zadržala za sebe, dok je 1.200 evra posredno preko A.S. predala 61.godišnjem lekaru, koji je potom posredovao kod svog kolege, takođe lekara- veštaka u Republičkom fondu PIO, da donese pozitivan nalaz u ostvarivanju prava na invalidsku penziju jednoj osobi
  foto: Medijska kutija

  Zbog sumnje u korupciju prilikom dodele invalidske penzije  uhapšene su tri osobe iz Niša, među kojima je jedna lekarka, dok je protiv drugog lekara podneta krivična prijava, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP).

  Prema navodima MUP-a, M.M. (63), lekarka specijalista Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Gornja Toponica“, kao i D.J. (52) i A.S. (67) uhapšeni su zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem. Protiv drugog lekara specijaliste (61), inače veštaka organa veštačenja u prvostepenom postupku Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, čiji se inicijali ne navode, podneta je krivična prijava zbog istog krivičnog dela.

  Osumnjičena M.M. se tereti da je od D.J. zahtevala i primila 3.500 evra, od kojih je 2.300 evra zadržala za sebe, a 1.200 evra je posredno preko A.S. predala 61.godišnjem lekaru. Sumnja se da je ovaj lekar potom korišćenjem svog službenog položaja i pretpostavljenog uticaja, posredovao kod svog kolege, takođe lekara- veštaka u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje, da donese pozitivan nalaz u ostvarivanju prava na invalidsku penziju jednoj osobi.

  Osumnjičeni M.M, D.J, i A.S. su privedeni nadležnom tužilaštvu, dok će po nalogu tužilaštva protiv 61.godišnjeg lekara- veštaka biti podneta krivična prijava, navedeno je u saopštenju.

  Osumnjičene su uhapsili pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi