More

  Niš: Osnovno javno tužilaštvo ispituje slučaj mrtve mačke u centru grada

  foto: m.k.

  Osnovno javno tužilaštvo u Nišu (OJT) počelo je istragu povodom izveštaja policije da je 28. marta u Obrenovićevoj ulici, u pešačkoj zoni pronađena mrtva mačka, za koju prolaznici tvrde da je nastradala pošto je starija Nišlijka bacila sa petog sprata.

  U OJT navode da se uporedo prikupljaju informacije o pretnjama koje je ta starija žena počela da dobija nakon objavljivanja njene fotografije na jednoj stranici na Fejsbuku.

  U izveštaju Policijske uprave iz Niša navedeno je da niko od građana koji su bili na tom mestu u Obrenovićevoj ulici nije video da je Nišlijka bacila mačku, ali su naveli da su od drugih ljudi čuli da se to dogodilo.

  Na društvenim mrežama Tviter i Fejsbuk objavljeni su postovi u kojima građani tvrde da je ta starija žena namerno bacila mačku, u kojima se navodi da je životinja stradala usled velike ljudske neljudskosti.

  Ti građani su zatražili da ta Nišlijka odgovora pred zakonom jer je počinila krivično delo ubistvo ili zlostavljanje životinja, za koji sud može da izrekne novčanu kaznu do million dinara ili kaznu zatvora do tri godine.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi