More

  Niš odobrio legalizaciju nelegalno dograđenih stanova do 2015. godine

  Foto: V. Torović

  Članovi Gradskog veća u Nišu odlučili su da se odobri legalizacija nelegalno dograđenih stanova u zgradama koje su izgrađene do 27. novembra 2015. godine.

  Ova odluka će omogućiti vlasnicima nelegalno dograđenih stanova da ih konačno legalizuju, a do sada je prijavljeno 20 takvih zgrada.

  Vršilac dužnosti načelnika gradske Uprave za građevinarstvo Goran Zdravković rekao je da će jedan od osnovnih uslova za ozakonjenje objekata, kod kojih je spratnost prekoračena, biti vidljivost objekta na satelitskom snimku iz 2015. godine.

  -Nama i kabinetu gradonačelnice obraćao se veliki broj građana vlasnika nelegalnih stanova, jer su na neki način prevareni od strane investitora. Oni su kupovali stanove u objektima koji nisu bili izgrađeni, a kada su izgrađeni došlo je do odstupanja, zbog čega zgrade ne mogu da dobiju upotrebnu dozvolu-objasnio je Zdravković.

  Grad Niš je prošle godine povećao maksimalnu spratnost zgrada na svom području sa šest na osam etaža.

  Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski potvrdila je da će svi građani koji su kupili kupili stanove u zgradama izgrađenim do tog roka , biti omogućeno da ih uvodu u legalne tokove.

  -Na taj problem ukazali su građani na brojnim prijemima, tvrdeći da su prevareni od investitora jer su im prodali nelegalno izgrađene stanove. Prijavljeno nam je do sada više od 20 takvih zgrada-navela je gradonačelnica Niša na svom fejsbuk profilu.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi