More

  Niš: Hospitalizovano 37 pacijenata, od kojih je 15 na respiratoru

  • Sportsku halu „Čair“, u kojoj će biti privremena bolnica sa 256 postelja za pacijente sa lakšom kliničkom slikom, danas su obišli republički i gradski zvaničnici, kao i rukovodstvo KC Niš, koji su kazali da je “sve spremno” za početak njenog rada, ali nisu precizirali kada će to biti
  • Prekršajni sud u Nišu izrekao je ukupno 40 novčanih kazni i dve zatvorske kazne zbog kršenja “policijskog časa”
  foto: Vanja Keser

  U Kliničkom centru Niš hospitalizovano je 37 pacijenata sa potvrđenim prisustvom virusa korona, od kojih se 15 nalazi na respiratoru.

  Kako je navedeno na sajtu te ustanove, od ukupnog broja hospitalizovanih 15 ih je priključeno na respiratore i oni se nalaze u veoma teškom opštem stanju.

  Na respiratorima su tri pacijenta na Klinici za infektivne bolesti i 12 pacijenata u staroj Klinici za hirurgiju.

  Sportsku halu „Čair“, u kojoj će biti privremena bolnica sa 256 postelja za pacijente sa lakšom kliničkom slikom, danas su obišli republički i gradski zvaničnici, kao i rukovodstvo KC Niš, koji su kazali da je “sve spremno” da ona počne da radi, ali tom prilikom nisu precizirali kada će to biti.

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao da je u Nišu trenutno spremno još 280 postelja u drugim halama za ove namene, ukoliko bude potrebno, u skladu sa procenom Kriznog štaba, a da će Vojska Srbije biće spremna obezbedi smeštajne kapacitete i u tim objektima.

  Goran Stanojević, pomoćnik generalnog direktora KC, ustanove koja je po nalogu Vlade i resornog ministarstva preuzela zdravstveni nadzor nad ovom privremenom bolnicom i njenim pacijentima, kazao je da je “organizacija osoblja, lekara, sestara i higijeničara već obavljena”.

  Načelnik Štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Željko Tramošljika je dodao da su osim prostora za prihvat i medicinski tretman pacijenata “obezbeđeni i drugi sadržaji za boravak pacijenata, kao što su biblioteka, TV sala, prostor za bavljenje rekreativnim aktivnostima i trpezarija i sanitarne prostorije”.

  U “Čairu” će osim pacijenata iz Niša biti smešteni i pacijenti iz okolnih gradova – Pirota, Leskovca, Vranja, Zaječara, Prokuplja, kao i sa Kosova i Metohije.


  Do sada 40 novčanih i dve zatvorske kazne zbog kršenja policijskog časa

  Prekršajni sud u Nišu izrekao je od uvođenja delimične zabrane kretanja 40 novčanih kazni i dve zatvorske kazne zbog kršenja te mere.

  Novčane kazne iznose od 25.000 do 100.000 dinara, dok je dužina zatvorskih kazni 20, odnosno 30 dana.

  Najveći broj prekršilaca je iz Niša, a zatim iz Aleksinca, Ražnja i Svrljiga.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi