More

  Niš: Građani poštuju “policijski čas”

  • U Nišu se večeras poštovao početak “policijskog časa” tako da se na ulicama  retko mogao videti poneki automobil, a još ređe prolaznik
  • U nekim delovima grada, oko 20 časova, kada je počeo “policijski čas”, čuli su se aplauzi i poneki zvižduk građana
  • Prema nekim tumačenjima, građani su na taj način “odali priznanje zdravstvenim radnicima” koji se bore sa novim korona virusom, odazivajući se na poziv na društvenim mrežama da im aplaudiraju svako veče u to vreme, a prema drugim- da su tako “obeležili” početak ove Vladine mere
  • Na niškom aerodromu “Konstantin Veliki” međunarodni vazdušni saobraćaj je obustavljen do daljeg
  • Gradski štab za vanredne situacije je odlučio da od sutra budu zatvoreni svi ugostiteljski objekti
  • Veb- sajt Kliničkog centra Niš večeras je blokiran, a na njemu je jutros bilo objavljeno da je hospitalizovano osam pacijenata kod kojih je potvrđen COVID- 19, od kojih je jedan na respiratoru

  U Nišu se večeras poštovao početak “policijskog časa” koji je, po odluci Vlade Srbije, na snazi na teritoriji cele zemlje zbog pandemije novog korona virusa. Na ulicama se tek retko mogao videti poneki automobil, a još ređe prolaznik.

  Prema navodima na društvenim mrežama, na ulicama se može videti policija koja kontroliše da li se ova Vladina mera poštuje.

  U nekim delovima grada, oko 20 časova, kada je počeo “policijski čas”, čuli su se aplauzi i poneki zvižduk građana. Prema nekim tumačenjima, građani su na taj način “odali priznanje zdravstvenim radnicima”, odazivajuči se na poziv na društvenim mrežama da im aplaudiraju svako veče u to vreme. Prema drugim ocenama, oni su tako “obeležili” početak ove Vladine mere.

  Na niškom aerodromu “Konstantin Veliki” međunarodni vazdušni saobraćaj obustavljen je do daljeg, po današnjoj odluci Vlade. Do sada su ukidani pojedinačni letovi, po odlukama avio- kompanija.

  Gradski štab za vanredne situacije Niša je na današnjoj sednici usvojio naredbu, po kojoj će od sutra biti zatvoreni svi ugostiteljski objekti- restorani, kafane, kafići, barovi i slično, sve do ukidanja vanrednog stanja. Izuzetak će biti kuhinje ugostiteljskih objekata u kojima će se obavljati preuzimanje hrane, kao i njena dostava.

  Gradski štab je naložio da od sutra autobusi gradskog javnog prevoza saobraćaju po letnjem redu vožnje, i to samo u tri vremenska intervala- od 5 do 8, od 14 do 17 i od 21 do 23.30 časova.

  Polasci od 21 do 23.30 časova važiće samo za radnike koji se vraćaju iz druge ili idu u treću smenu. Naloženo je svim kompanijama ili organizacijama koje organizuju rad u drugoj i trećoj smeni da vode potpunu evidenciju ljudi koji rade između 20 sati uveče i 5 sati ujutru.

  U odluci nisu navedena stajališta i trase ovih gradskih autobusa, pa među radnicima ovakvih firmi vlada poprilična zbunjenost.

  Sekretarijatu za finansije je naloženo da hitno obezbedi 10 miliona dinara Gradskoj organizaciji „Crveni Krst“ Niš u cilju nabavke artikala, hrane i higijene za socijalno ugroženo stanovništvo.

  Gradski štab je naložio hitno zatvaranje “bivljaka” pored Tvrđave i u Otvorenom tržnom centru. Prema njegovoj naredbi, niški Institut za javno zdravlje je danas obavio dezinfekciju pijaca na teritoriji Niša (Tvrđava, Palilula, Krive livade, Bubanj, Durlan, Ćele Kula, Ratko Jović, Niška Banja, Deveti Maj, Delijski vis, Brzi Brod, Pantelej, OTC i Cvetna pijaca).

  Po prethodnoj odluci štaba, obustavljen je rad šaltera javnih ustanova i preduzeća, a zabranjen je i rad frizerskim i kozmetičkim salonima, kladionicama, kockarnicama i teretanama.

  Veb- sajt Kliničkog centra Niš, na kojem se objavljuju podaci o najnovijem broju i stanju hospitalizovanih pacijenata kod kojih je potvrđen virus COVID- 19, večeras je blokiran, tako da su, silom prilika, na snazi podaci od jutros.

  KC je jutros saopštio da je hospitalizovano osmoro pacijenata kod kojih je potvrđen virus, od kojih je jedan u teškom stanju i na respiratoru. Broj hospitalizovanih je, dakle, dupliran, pošto ih je juče bilo četvoro, a do danas nije bilo pacijenata na respiratoru.


  Radnici Jure obustavili rad u znak protesta što nemaju zaštitnu opremu

  Radnici “Jure” u Nišu danas su obustavili rad na sat vremena u znak protesta što nisu dobili zaštitne maske, niti su im obezbeđene druge zaštitne mere. Oni su kazali novinarima da je obustava prekinuta kada su, kako su rekli, dobili zaštitne maske i obećanje da će svaka smena dobijati tu opremu.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi