More

  Niš drugi u Srbiji po broju novih slučaja zaraze koronavirusom

  • Niš je posle dužeg vremena izbio na drugo mesto po broju novozaraženih u Srbiji jer je u protekla 24 zabeleženo 194 nova pacijenta
  • U kovid bolnicama na jugu Srbije u tom periodu preminulo je šestoro pozitivnih pacijenata, a u celoj Srbiji 16
  • U Nišu je umrlo troje kovid pacijenata, u Kruševu jedan i dvoje u Vranju
  • Republički krizni štab za borbu protiv epidemije koronavirusa odlučio je danas da u toku vikenda svi ugostiteljski objekti rade od 6 do 14 časova nezavisno od toga da li imaju ili ne baštu, a isto će raditi i tržni centri, prodavnice neprehrambene delatnosti, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, fitnes centri, baloni za fudbal i druge sportove 

  Foto: UKC Niš

  Iako Beograd suvereno drži prvo mesto na listi najvećih žarišta koronavirusa, sa ukupno 1.003 novozaražena, Niš je posle dužeg vremena izbio na drugo mesto sa sa 194 nova pacijenta, dok je na trećem Novi Sad sa 139.

  U Srbiji je, inače,  u protekla 24 časa na koronavirus testirano 14.128 osoba, od kojih je pozitivno 3.339.  

  U kovid bolnicama na jugu Srbije u tom periodu preminulo je šestoro pozitivnih pacijenata, a u celoj Srbiji 16.

  U Nišu je umrlo troje kovid pacijenata, u Kruševu jedan i dvoje u Vranju.

  U kovid objektima Univerzitetsko kliničkog centra(UKC) Niš hospitalizovano je 155 pacijenta, a kod 110 je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

  U Nišu je na respiratore priključeno sedmoro najteže obolelih od kovida, koji su, kako je naveo UKC, u jako teškom opštem stanju

  U kovid bolnici u Kruševcu na lečenju je 93 pacijenta, od kojih je 79 pozitivno na virus korona.

  Devetoro pacijenata za koje je potvrđeno das u pozitivni na koronavirus je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju.

  U dve kovid bolnice u Vranju leči se 144 pacijenta, a među njima je 127 zaraženih koronavirusom.

  U Leskovcu je hospitalizovano 50 kovid pacijenata, a kod 27 je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

  Republički krizni štab za borbu protiv epidemije koronavirusa odlučio je danas da u toku vikenda svi ugostiteljski objekti rade od 6 do 14 časova nezavisno od toga da li imaju ili ne baštu. Nije moguć ni šalterski rad, već samo dostava posle ovog vremena.

  Tržni centri, prodavnice neprehrambene delatnosti, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, fitnes centri, baloni za fudbal i druge sportove takođe ćeza dane vikenda raditi tod 6 do 14 časova. 

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi