More

  NEZADOVOLJNI ZBOG PREMEŠTAJA POLICAJCI IZ PROKUPLJA NAJAVILI PROTEST ZA 5. JANUAR

  • Policajci iz Prokuplja, koji protestvuju jer su nezadovoljni zbog premeštaja iz tog grada, zakazali su novi protest za 5.januar.
  • Predsednik Policijskog sindikata Srbije u Prokuplju Vladica Nikolić kaže da su policajci dobili nezakonita rešenja o premeštaju jer u njima nema jasno napisanog pravnog leka.
  • Nikolić  izražava  sumnju da je nova sistematizacija paravan za nova stranačka zapošljavanja u policiji i pored zabrane.
  • On tvrdi da je 16 premeštenih policajaca radilo u Prokuplju više od 20 godina, kao I da je nekima od njih do penzije ostalo još dve, tri godine.

  Grupa prokupačkih policajaca, koja je krajem prošle godine dobila premeštaj na području Pocijske uprave Niš, zakazala je protest za 5.januar ispred policijske stanice u Prokuplju.

  Predsednik sindikalne grupe Policijskog sindikata Srbije(PSS) u Prokuplju Vladica Nikolić kaže da sedmorica  od ukupno 16 premeštenih policajaca još nisu potpisali prelazak na nova radna mesta jer su ta rešenja su nezakonita.

  – Rešenja su odrađena u Nišu i u njima nema jasno napisanog pravnog leka ukoliko žele da se žale. Da bi smo prešli iz jedne u drugu policijsku upravu, moramo da dobijemo najpre premeštaj, odnosno rešenje u kome postoji pravni lek, odnosno žalba, što u ovom slučaju niko od nas nije dobio – tvrdi Nikolić.

  On izražava sumnju da je nova sistematizacija paravan za nova stranačka zapošljavanja u policiji i pored zabrane.

  -Premeštaj su dobili policajci koji imaju preko 20 godina službe u tom gradu. Među policajcima ima i onih kojima je ostalo dve do tri godine do penzije. Neki od nezadovljnih policajaca dobili su premeštaj u mestima udaljenim  i do 70 kilometara od Prokupljakaže Nikolić.

  Pokupački policajci otpočeli su proteste poslednjeg dana 2018. godine ispred policijske stanice u tom gradu.


  foto: Ministarstvo policije

  MINISTAR POLICIJE OBEĆAO DA ĆE REŠITI PROBLEM

  Predsednik PSS Veljko Mijailović kaže da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obećao da će rešiti problem nezadovoljnih policajaca u Prokuplju.

  -Više meseci smo bezuspešno pregovarali sa ministrom. Nastavlja se grubo kršenje zakona. Očigledno da ministar ima preča posla i da je ovih dana na relaciji sa direktorom policije oko smene šefa kabineta direktora policije, ali je to već druga tema-tvrdi predsednik PSS.

  On ocenjuje da rad Stefanovića “obeležava konstantan pritisak na policajce, strah koji se uvukao kod kolega, zahtev da se ne mešaju u svoj posao i konstantne analize bez konkretnog rada na terenu”.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi