More

  Nastavljeno suđenje Ninoslavu Jovanoviću zbog otmice i zlostavljanja devojčice iz Niša

  • Pred Višim sudom u Nišu danas je bez prisustva javnosti nastavljeno suđenje Ninoslavu Jovanoviću (48) iz Malče, optuženom za otmicu i zlostavljanje devojčice (12) iz niškog naselja Suvi Do
  • Na današnjem ročištu saslušani su veštaci Zavoda za sudsku medicinu Niš, a Jovanović je nakon njihovog svedočenja zatražio da se obavi novo psihijatrijsko veštačenje njegovog zdravstvenog stanja, što nije prihvaćeno
  • Usvojen je predlog punomoćnika devojčice da se obavi njeno psihijatrijsko veštačenje
  • Zbog zaštite interesa maloletnice i delikatnosti slučaja, Više javno tužilaštvo nije saopštilo pravnu kvalifikaciju krivičnih dela koja se stavljaju na teret Jovanoviću, protiv koga je pokrenuta istraga zbog otmice i silovanja deteta, za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje deset godina ili kazna doživotnog zatvora
  • Nastavak pretresa zakazan je za 18. novembar

  Pred Višim sudom u Nišu danas je bez prisustva javnosti nastavljeno suđenje Ninoslavu Jovanoviću (48) iz Malče, optuženom za otmicu i zlostavljanje devojčice (12) iz niškog naselja Suvi Do.

  Na današnjem ročištu saslušani su veštaci Zavoda za sudsku medicinu Niš, koji su bili članovi komisije koja je posle oslobođenja otete devojčice veštačila vrstu, karakter i težinu njenih telesnih povreda i način njihovog nastanka. Jovanović je nakon njihovog svedočenja zatražio da se obavi novo psihijatrijsko veštačenje njegovog zdravstvenog stanja, što nije prihvaćeno.

  Usvojen je predlog punomoćnika devojčice da se obavi njeno psihijatrijsko veštačenje.

  Na prethodnom ročištu, 2. oktobra, o zločinu je svedočila i devojčica, koja ima status posebno osetljivog svedoka, te je ispitivana iz posebne prostorije, u prisustvu stručnog lica Centra za socijalni rad i uz upotrebu tehničkih sredstava za prenos slike i zvuka. Njeni roditelji su po završetku ročišta rekli novinarima da je ona više od dva sata govorila o detaljima otmice i zlostavljanja, koji ni njima nisu bili poznati.

  U dosadašnjem sudskom postupku saslušani su i lekari Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koji su obavili psihijatrijsko veštačenje optuženog i lekari Kliničkog centra Niš koji su lečili devojčicu nakon otmice. Prema nezvaničnim izvorima, predstavnik komisije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu izneo je stručno mišljenje da je optuženi prilikom izvršenja dela bio uračunljiv, što je on pokušao da ospori.

  Optuženi je, prema rečima roditelja devojčice, na suđenju delimično priznao krivicu. On je prepričao detalje događaja tokom otmice, ali se branio tvrdnjom da nije bio svestan svojih postupaka, kazali su oni.

  Zbog zaštite interesa maloletnice i delikatnosti slučaja, Više javno tužilaštvo, koje je podiglo optužnicu protiv Jovanovića krajem marta ove godine, nije saopštilo pravnu kvalifikaciju krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret. Protiv njega je pokrenuta istraga zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta, za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje deset godina ili kazna doživotnog zatvora.

  Optuženi je oteo devojčicu 20. decembra prošle godine na njenom putu do škole “Dr Zoran Đinđić” u niškom naselju Brzi Brod, a ona je otkrivena i oslobođena posle deset dana. Otmičar je uhapšen 5. januara ove godine, u na groblju u njegovom selu, nakon 17. dnevne policijske portage.

  Jovanović, koga deo medija naziva “Malčanskim berberinom”, zbog toga što je svojim žrtvama sekao kosu, već je proveo u zatvoru 22 godine zbog silovanja jedne žene i jedne devojčice, otmice dve i silovanje jedne devojčice, kao i opskurnih poruka ženama na svom fejsbuk profilu.

  Nastavak pretresa zakazan je za 18. novembar.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi