More

  Nakon što je Srpska desnica održala stranački skup u zgradi u kojoj je policijska stanica, niška opozicija traži istu salu

  • Niški Savez za Srbiju će uputiti zahtev niškoj gradskoj opštini Pantelej da sledećeg utorka održi svoj skup u istoj sali u kojoj je Srpska desnica juče po podne osnovala svoj opštinski odbor, a koja se nalazi u zgradi koju kao svoje sedište koristi Policijska stanica Pantelej
  • Do sada nismo tražili ovu salu za održavanje skupa, ali je činjenica da su naši zahtevi za dobijanjem gradskog prostora za skupove u poslednjih godinu dana uvek odbijani, uz različita obrazloženja, kaže Miodrag Stanković, lider niških demokrata i jedan od čelnika SzS
  • Na snimku čelnika Srpske desnice Miše Vacića , objavljenog na njegovom tviter nalogu, vidi se kako on ulazi u ovu zgradu, na čijem ulazu su natpisi  „Policija“ i „Policijska stanica Pantelej“ i poster „Policijska ispostava Pantelej“, najavljujući da će tu biti održana izborna skupština Opštinskog odbora te stranke
  • Najveći deo te zgrade, koja je u vlasništvu grada, koristi Policijska stanica Pantelej, dok „spornu“ salu koristi Gradska opština Pantelej, a manji prostor mesna kancelarija „Moša Pijade“
  • Predsednik gradske opštine Pantelej Bratimir Vasiljević kaže da ta opština „ima ugovor sa Gradom“ o korišćenju ove sale i da je besplatno izdaje “svim nevladinim organizacijama, udruženjima građana i političkim strankama koje je zatraže, a ona je u tom terminu slobodna“
  • Policija nema nikakve veze sa tom salom, a ja sam im pre dve godine uzeo i ključ od nje, koji je prethodno imala, jer se nije držala dogovora, odnosno tu je ostavljala neku robu, kaže Vasiljević
  • Od juče po podne na društvenim mrežama traje sukobljavanje pripadnika vladajućih i opozicionih stranaka na ovu temu
  foto: Danas

  Niški Savez za Srbiju (SzS) će uputiti zahtev niškoj gradskoj opštini Pantelej da sledećeg utorka održi svoj skup u istoj sali u kojoj je Srpska desnica juče po podne osnovala svoj opštinski odbor (OO), a koja se nalazi u zgradi koju kao svoje sedište koristi Policijska stanica Pantelej.

  Na snimku čelnika Srpske desnice Miše Vacića , objavljenog na njegovom tviter nalogu, vidi se kako on ulazi u ovu zgradu, na čijem ulazu stoji natpis „Policija“, kao i manji natpis „Policijska stanica Pantelej“ i poster „Policijska ispostava Pantelej“, najavljujući da će tu biti održana izborna skupština OO.

  Najveći deo te zgrade, koja je u vlasništvu grada, koristi Policijska stanica Pantelej, dok „spornu“ salu koristi Gradska opština Pantelej, a manji prostor mesna kancelarija „Moša Pijade“.

  – Do sada nismo tražili ovu salu za održavanje skupa, ali je činjenica da su naši zahtevi u poslednjih godinu dana uvek odbijani, uz različita obrazloženja, među kojima su i da se sala renovira ili da je odlučeno da se prostorije mesnih kancelarija ne izdaju za takve namene- kaže Miodrag Stanković, lider niških demokrata i jedan od čelnika SzS.

  On kaže da SzS nisu dozvolili da koristi ni veliku salu Skupštine grada, kao ni salu Simfonijskog orkestra, sa kojim su imali dogovor, ali im je naknadno rečeno da se u njihovom terminu „održava koncert“.              

  – Zbog toga smo i bili „prinuđeni“ da organizujemo Slobodnu zonu, odnosno da izađemo na ulicu, kako bi mogli da razgovaramo sa građanima- kaže on.

  Branislav Jovanović, odbornik opozicione grupe “Niš moj grad” u Skupštini grada i član Predsedništva SzS, dodaje da je korišćenje mesnih kancelarija za opozicione tribine “već odavno prošlost”.

  – U vreme kada smo slali zahteve, lokalni čelnici su  nesmetano držali tribine u tim istim kancelarijama, što pokazuju i snimci i fotografije, a mi smo dobili odgovor da zbog manjka službenika za nas nema prostora. U jednom trenutku su nam čak rekli da su im ljudi pomrli pa nema ko da radi i da nam otvori vrata- navodi on.

  Predsednik gradske opštine Pantelej Bratimir Vasiljević kaže da ta opština „ima ugovor sa Gradom“ o koriščenju ove sale i da je „izdaje svim nevladinim organizacijama, udruženjima građana i političkim strankama koje je zatraže, a ona je u tom terminu slobodna“.

  On kaže da je iznajmljivanje sale besplatno, ali da će opština „razmisliti da to počne da naplaćuje“.

  – Policija nema nikakve veze sa tom salom. Ja sam pre dve godine zamenio ključ i ima ga samo opština Pantelej. Naš službenik i otključava i zaključava salu kada je iznajmljujemo. Policija je do pre dve godine imala ključ od sale, ali sam ga ja uzeo jer se nije držala nekih dogovora, odnosno tu je ostavljala neku robu- kaže Vasiljević.

  Prema njegovim rečima, osim brojnim udruženjima građana, sala je iznajmljivana i „njegovoj Srpskoj naprednoj stranci“, kao i Srpskoj radikalnoj stranci, Pokretu Snaga Srbije ili PUPS-u, a biće i svakoj drugoj stranci, „bez gledanja koja je“.             

  Niški odbor Srpskog pokreta dveri ocenio je danas da održavanje skupa Srpske desnice „u prostorijama ili tik uz prostorije policije ukazuje da je MUP-a Srbije vrh kriminalnih struktura u zemlji“.

  – Tragikomična pojava Vacića, malog firera iz Vučićevog sokaka, svedoči da lični režim Aleksandra Vučića ulazi u fazu otvorenog terora prema sopstvenom narodu- navodi se u u saopštenju.

  Na iznajmljivanje gradskog prostora „privilegovanima“, a njegovo uskraćivanje „nepodobnima“, ukazao je početkom ove godine i Udruženi pokret slobodnih stanara (UPSS), kojem Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju nije dozvolio korišćenje sale, uz obrazloženje da vlada epidemija gripa, mada ju je istovremeno izdao za jedan drugi skup.

  UPSS-u je od maja prošle godine uskraćeno i korišćenje sale Mesne kancelarije Božidar Adžije, u kojoj su prethodno održavali tribine, a  velika sala Skupštine grada im nikada nije bila dostupna.

  Nalečnik Gradske uprave Ljubiša Janić do danas nije odgovorio na ovakve optužbe, iako su pojedini mediji tražili odgovor na tu temu od njega.


  SUKOBLJAVANJA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

  Nakon što je Vacić juče po podne objavio snimak ulaska u zgradu na kojoj se vide natpisi “Policija” i “Policijska stanica Pantelej”, kako bi formisao stranački OO, lideri SzS Boško Obradović i Marinika Tepić optužili su policiju da je dala prostorije za održavanje tog skupa i zatražili smenu ministra policije Nebojše Stefanovića i direktora Vladimira Rebića.

  Usledio je oštar demanti Direkcije policije, u kojem je precizirano da policija koristi samo jedan deo zgrade koja je u vlasništvu lokalne samouprave, ali ne i “spornu” salu.

  Više državnih i funkcinera SNS-a je potom optužilo Tepičku i Obradovića da “masno lažu” i “sve dublje tonu u živo blato”.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi