More

  Načelnica Nišavskog okruga nova gradonačelnica Niša?

  • Vučić je odlučio da gradonačelnica Niša navodno bude Dragana Sotirovski, aktuelna načelnica Nišavskog okruga
  • U oštroj trci za “prvog čoveka Niša” bio je i Zvezdan Milovanović poverenik niških naprednjaka, koji će biti ministar u novoj Vladi Srbije, najverovatnije za resor telekomunikacije
  • Milovanović nije želeo da potvrdi da li će on biti ministar, ali je kratko rekao da je “ i on  čuo da je tako neko odlučio”
  • Borba je bila velika jer se i Milovanović dosta dobro kotira kod predsednika naprednjaka jer su on i njegov brat blizanac Srđan veliki finansijeri SNS, rekao je izvor Medijske kutije
  • Na nedavnim lokalnim izborima Sotirovski je bila prva, a Milovanović drugi na listi SNS u Nišu

  Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke(SNS) Aleksandar Vučić odlučio je da gradonačelnica Niša navodno bude Dragana Sotirovski, aktuelna načelnica Nišavskog okruga i članica Glavnog odbora SNS.

  U oštroj trci za “prvog čoveka Niša” bio je i Zvezdan Milovanović poverenik niških naprednjaka ali se Vučić, kako tvrde izvori Medijske kutije, opredelio da tu funkciju poveri Sotirovski.

  Milovanović će biti ministar u novoj Vladi Srbije, najverovatnije za resor telekomunikacije, kazao je izvor našeg lista.  Najavljeno je da bi Vlada Srbije trebalo da dobije neka nova samostalna ministarstva, a između ostalih i za ovaj resor, koji je sada pri Ministarsvu za trgovinu i turizam.

  Milovanović nije želeo da potvrdi da li će on biti ministar, ali je kratko rekao da je “ i  on čuo da je tako neko odlučio”.

  – Na sastanku u Beogradu Vučić je saopštio tu odluku. Borba je bila velika jer se i Milovanović dosta dobro kotira kod predsednika naprednjaka jer su on i njegov brat blizanac Srđan, koji je prodao državnoj telekomunikacijskoj kompaniji “Telekom” svoje podružnice kablovskog operatera za skoro 200 miliona evra, i tim novcem kupio Prvu i O 2 televizije, veliki finansijeri SNS- rekao je naš izvor.

  Prema tvrdnjama našeg sagovornika, Milovanović nikako nije hteo da bude ministar, odnosno da ide iz Niša jer je njegova davnašnja želja da bude gradonačelnik grada u kome je rođen.

  Na nedavnim lokalnim izborima Sotirovski je bila prva, a Milovanović drugi na listi SNS u Nišu.

  Na izbornoj listi SNS je za nju navedeno da je po zanimanju novinarka, iako je ona od 2018. godine načelnica Nišavskog okruga, i od tada se nije bavila novinarskom profesijom. Pre toga je bila šefica dopisništva Radio-televizije Srbije u Nišu. Medijski eksperti, pak, smatraju, da Sotirovski niti može da nastavi da bude novinarka, niti može da se vrati novinarstvu posle političke i javne funkcije.

  Sotirovski je dospela u žižu javnosti početkom prošle godine kad su mediji objavili da je njen suprug Nikola preuzet iz Gerontološkog centra u niški ogranak Elektroprivrede Srbije “ zahvaljujući njenom političkom uticaju”.

  Ona je, inače, odgovorila na naš telefonski poziv i obećala da će se javiti posle sastanka, ali to nije učinila.

  Sotirovski je završila Pedagošku akademiju u Aleksincu, a master studije na geografiji na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu. Majka je troje dece.


  Džunić predsednik Skupštine Niša

  Predsednik dosadašnje Skupštine grada Niša Rade Rajković zakazao je konstitutivnu sednicu za sutra, ali će ona biti održana u Oficirskom domu.

  Na sednici će najpre biti formirana verifikaciona komisija koja će potvrditi mandate novim odbornicima, a potom će biti izabran predsednik gradskog parlamenta, njegovi zamenici i sekretar.

  Izvor Medijske kutije tvrdi da će novi predsednik Skupštine biti advokat Boban Džunić, protiv koga je prema dostupnim podacima podignuta optužnica zbog sumnje da je dok je bio predsednik gradske opštine Palilula proneverio tri miliona dinara iz fondova EU projekta.

  Na toj sednici mogu ali i ne moraju biti izabrani gradonačelnik i gradski većnici.

  Od 61 odbornika u niškom parlamentu lista Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ imaće 47, Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija šest odbornika, Udruženje građana „Niš, moj grad“ četiri , lista Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandra Šapića tri, a Ruska stranka jednog odbornika.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi