More

  NA VOJNU PARADU U NIŠU STIGLE „KOLONE“ ZAPOSLENIH U GRADSKOM JAVNOM SEKTORU I AUTOBUSI SA JUGA SRBIJE

  • Vojno-policijskoj paradi „Odbrana slobode“ održanoj danas u Nišu prisustvovao je veliki broj zaposlenih u javnom sektoru, od koji su neki kazali da su stigli „organizovano“ i „na preporuku“ svojih rukovodilaca
  • Građani su dolazili peške u kolonama, a među njima su primećeni zaposleni u gradskoj upravi, gradskim opštinama, gradskim javnim preduzećima, Kliničkom centru, Domu zdravlja, Poreskoj upravi
  • Nekoliko zaposlenih u Kliničkom centru Niš (KC) obavestilo je pojedine medije da su danas zbog parade odložene već zakazane operacije u toj zdravstvenoj ustanovi, a da su zaposleni „obavešteni“ da bi trebalo u što većem broju da odu na taj događaj
  • Direktor KC Zoran Radovanović je u svom saopštenju uputio uvrede na račun medija koji su objavili ovakvu informaciju, u kojoj je, inače, bila navedena i njegova izjava kojom demantuje takve tvrdnje zaposlenih
  • U blizini Bulevara Nikole Tesle bilo je parkirano nekoliko desetina autobusa sa registarskim tablicama gradova i opština sa juga Srbije, koji su takođe organizovano došli na paradu

  Vojno-policijskoj paradi „Odbrana slobode“ održanoj danas u Nišu prisustvovao je veliki broj zaposlenih u javnom sektoru, od koji su neki kazali da su stigli „organizovano“ i „na preporuku“ svojih rukovodilaca.

  Prema nezvaničnim procenama, paradi je prisustvovalo više od 20 hiljada građana.

  Građani su na Bulevar Nikola Tesla u severnom delu Niša dolazili peške u kolonama, a među njima su primećeni zaposleni u gradskoj upravi, gradskim opštinama, gradskim javnim preduzećima, Kliničkom centru, Domu zdravlja, Poreskoj upravi.

  Službenik Gradske uprave je kazao za Medijsku kutiju da su svi koji su „poslušali preporuku“ svog šefa mogli da rade do 10,30 časova, a da potom odu „na zborno mesto“ kod benzinske pumpe na Bulevaru Nikola Tesla, te potom zajednički stignu na paradu.

  – Ovoga puta nije bilo pisanih „preporuka“ ili većeg pritiska, kao što je bilo ranije, ali je dovoljno što je ljudima usmeno rečeno da bi „trebalo“ da odu na paradu, a potom i da do kraja dana ne moraju da se vrate na posao- rekao je on.

  Radnik komunalnog preduzeća „Medijana“ je kazao da je direktor tog preduzeća Dragoslav Pavlović „okupio radnike“ i „objasnio da bi trebalo da se ode“ kako na gradsko obeležavanje Dana pobede 9. maja, tako i na današnju vojnu paradu.

  On je rekao da se u „Medijani“ već tradicionaolno prave spiskovi onih koji idu na skupove vlasti, a tih skupova je sve više.

  – Kada ne odete ni na jedan skup počinjete da strahujete da ćete možda imati problema na poslu- rekao je on.

  Nekoliko zaposlenih u Kliničkom centru Niš (KC) obavestilo je pojedine medije da su danas zbog parade odložene već zakazane operacije u toj zdravstvenoj ustanovi, a da su zaposleni „obavešteni“ da bi trebalo u što većem broju da odu na taj događaj.

  Nakon što su se u nekim medijima pojavile takve informacije, koje su pri tom sadržale i izjavu direktora KC Zorana Radovanovića, koji je takve tvrdnje negirao, „priznajući“ samo da su neke operacione sale bile „u pripravnosti“, on je svim sredstvima informisanja dostavio saopštenje u kojem upućuje uvrede medijima koji su o tome pisali.

  Radovanović je, tako, optužio „pojedine medije“ da je „cilj njihovih „lažnih informacija da se baci senka na današnji veličanstveni događaj u Nišu, a i da se omalovaže svi zdravstveni radnici u KC Niš“.

  Radovanović je „apelovao na sve“ da „ne zloupotrebljavaju zdravstveni sistem Srbije,  kome pripada i Klinički centar Niš, u svojim petparačkim političkim igricama“ već da poštuju profesionalne kodekse i izveštavaju u skladu s njima.

  Pri tom je sam izneo niz optužbi na račun „pojedinih medija“, ne navodeći za to dokaze, među kojima je i ona da „ žele da vrate KC u vreme kada nisu postojale moderno opremljene operacione sale niti potreban materijal za operacije“.

  – Mi danas ne možemo da rešavamo njihove frustracije i komplekse zato što nisu bili u mogućnosti da organizuju manifestacije poput današnje u Nišu, jer nisu imali ni za gorivo, a o novim avionima i helikopterima da ni ne govorimo- naveo je Radovanović.

  Posetioci vojno- policijske parade danas su organizovano stigli i autobusima iz više mesta sa juga Srbije.

  U blizini Bulevara Nikole Tesle bilo je parkirano nekoliko desetina autobusa sa registarskim tablicama koje su to „potvrđivale“.


  BLOKADA NIŠA

  Širi centar Niša danas pre podne bio je u saobraćajnom kolapsu, a grad su nadletali su avioni.

  Saobraćaj je bio potpuno obustavljen u strogom centru grada, što je dovelo do formiranja kolona vozila, pošto je od prošlog ponedeljka i severni deo grada potpuno zatvoren za saobraćaj.

  Studenti Tehničkih fakulteta, koji se nalaze u neposrednoj blizini mesta održavanja parade, danas su privremeno evakuisani iz studentskih domova. Prema tvrdnjama nekih od njih, rečeno im je da ne smeju da budu u studentskom domu od 7,30 do 17 časova.

  Direktor Studentskog centra Rade Rajković je, pak, kazao da je „samo 50.tak studenta čije sobe gledaju na binu premešteno iz svojih soba na par sati, dok traje manifestacija, i to uz razloga njihove bezbednosti“.

  Studenti ova tri tehnička fakulteta i susedne visoke škole, kao i đaci tri tehničke škole od početka sedmice su do svojih učionica mogli da stignu samo peške.

  I stanovnici tamošnjeg naselja „Stevan Sinđelić“ nisu mogli automobilima do svojih stanova.

  U ovom delu grada danima su se mogli videti uglavnom samo vozila vojske i policije.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi