More

  Na suđenju Babićevom vozaču zbog nesreće u Doljevcu nema snimaka koje je video Vučić

  • Na početku suđenja vozaču Koridora Srbije” Dejanu S. (35), koji je optužen da je 31. januara ove godine na naplatnoj rampi u Doljevcu upravljajući vozilom koje je koristio v.d. direktora „Koridora Srbije“ i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Babić izazvao tešku saobraćajnu nesreću, nema svih snimaka tog udesa
  • Advokat oštećenih Božo Prelević zahtevao je da Osnovno javno tužilaštvo(OJT) traži  od “Puteva Srbije” da mu se dostave snimci za koje je ranije rekao da je video predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji su po njegovim rečima užasni, ali da se za volanom nije nalazio Babić
  • OJT nije dostavljen snimak sa kamera naplatne rampe u pravcu Leskovca, a na tom snimku bi trebalo da se vidi ko je vozio automobil koji je izazvao udes
  • Optuženi vožač Dejan S. na glavnom pretresu rekao je da se ne seća trenutka kada je izašao iz magle i video da je na naplatnoj rampi.
  • Odbrana je zatražila hidrometeorološko veštačanje koje bi pokazalo da li je na putu bila gusta magla i poledica, ali i procenu da li je trepteća signalizacija na naplatnoj rampi Doljevac radila.
  • Početku glavnog pretresa nije prisustvovalo četvoro oštećenih, među kojima i Babić, kome nije dostavljen sudski poziv

  Suđenje vozaču “Koridora Srbije” Dejanu S. (35), koji je optužen da je 31. januara ove godine na naplatnoj rampi u Doljevcu upravljajući vozilom koje je koristio v.d. direktora „Koridora Srbije“ i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Babić izazvao tešku saobraćajnu nesreću, u kojoj je poginula Stanika Gligorijević (52), iz okoline Knjaževca, a pet osoba teže i lakše povređeno, počelo je danas u Osnovnom sudu u Nišu.

  Glavna tema na današnjem suđenju bila je da svi snimci nesreće još nisu stigli do suda.

  Advokat oštećenih Božo Prelević zahtevao je da Osnovno javno tužilaštvo(OJT) traži  od “Puteva Srbije” da mu se dostave snimci za koje je ranije rekao da je video predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji su po njegovim rečima užasni, ali da se za volanom nije nalazio Babić.

  OJT nije dostavljen snimak sa kamera naplatne rampe u pravcu Leskovca, a na tom snimku bi trebalo da se vidi ko je vozio automobil koji je izazvao udes.

  Zamenica javnog tužioca rekla je da je više puta slala zahteve i da više to neće da radi.

  Optuženi vožač Dejan S. na glavnom pretresu rekao je da se ne seća trenutka kada je izašao iz magle i video da je na naplatnoj rampi.

  Odbrana je zatražila hidrometeorološko veštačanje koje bi pokazalo da li je na putu bila gusta magla i poledica, ali i procenu da li je trepteća signalizacija na naplatnoj rampi Doljevac radila.

  OJT je zatražio da se vozač proglasi krivim za „teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja“ i osudi na zatvorsku kaznu od najmanje pet godina, kao i da mu se izrekne mera zabrane upravljanja motornim vozilom od pet godina.

  U optužnom predlogu je navedeno da je vozilo kojim je upravljao Dejan S. “ušlo u kanal za naplatu putarine broj 3” nedozvoljenom brzinom od 93 kilometra na sat, pošto je dozvoljena brzina 60 kilometara na sat, o čemu na tom mestu postoji saobraćajni znak.

  -Vozilo je svojim prednjim delom udarilo u zadnji deo “opel astre”, čiji je vozač čekao da plati putarinu, a koja se “od siline udarca” odbila napred i svojim prednjim delom udarila u zadnji deo ”folcvagen pasata”, koji je upravo napuštao naplatnu rampu po plaćenoj putarini. Babić, koji je u nesreći teško povređen, sedeo je na zadnjem sedištu “škode super b”- navodi se u optužnom predlogu.

  MUP je izdao zvanično saopštenje o ovoj nesreći posle više od 24 časa nakon što se ona dogodila. I vozač Dejan S. uhapšen je dan nakon nesreće, ali mu nije određen pritvor jer je sud ocenio da je isključen osnov o uticaju na svedoke, pošto je na njih već mogao da utiče tokom dana koji je proveo na slobodi.

  Porodica Stanike Gligorijević zatražila je da se objavi snimak nesreće i konačno utvrdi da li je Babić vozio taj automobil. Članovi porodice tragično stradale žene izrazili su sumnju da je vozilom upravljao sam Babić, a ne njegov vozač Dejan S, kako je zvanično saopšteno.


  BABIĆ NIJE PRISUSTVOVAO SUĐENJU

  Početku glavnog pretresa nije prisustvovalo četvoro oštećenih, među kojima i v. d. direktora „Koridora Srbije“ Zoran Babić, kome nije dostavljen sudski poziv. Na tabli ispred sudnice Babić je svrstan među oštećene u ovoj nesreći.

  Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 12. februar naredne godine.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi