More

  Na sedmom protestu u Nišu tek nekoliko desetina demonstranata

  • Večeras je u Nišu demonstriralo nekoliko desetina građana, što je značajno manje u odnosu na početak ovih protesta, kad ih je bilo i po više od dve hiljade
  • Demostranti,  koji po sedmi put izražavaju bunt protiv  loše vlasti i strategije borbe protiv koronavirusa, kažu da neće odustati od protesta ma koliko ih bilo
  • Ispred Palate pravde u Nišu, u kojoj su Osnovni i Viši sud, kao i Tužilaštvo zapalili su sveće jer je, kako su rekli, u Srbiji umrla pravda.

  Nekoliko desetina građana, uglavnom studenata, protestovalo je večeras po sedmi put u Nišu da bi , kako su kazali, izrazii bunt protiv  loše vlasti i strategije borbe protiv koronavirusa.

  Na večerašnjem protestu u Nišu bilo je značajno manje demonstranata u odnosu na prvi i drugi protest kad ih je bilo po više od dve hiljade, ali su oni rekli da neće odustati od ovakvog mirnog vida izražavanja nezadovoljstva opštim stanjem u društvu ma koliko ih bilo.

  Demonstranti su prošetali niškim ulicama, a ispred Palate pravde u Nišu, u kojoj su Osnovni i Viši sud, kao i Tužilaštvo zapalili su sveće jer je, kako su rekli, u Srbiji umrla pravda.

  I večeras u protestanti uzvikivali parole protiv aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali su često ponavljali i “Kosovo je Srbija”.

  Večerašnji protest je protekao bez ikakvog incidenata.

  U Nišu na protestima, inače, nisu zabeleženi sukobi između demonstranata i policajaca. Ipak, u subotu uveče su išli u protestnu šetnju Bulevarom 12. februar, do ulaza u grad sa auto puta Beograd- Niš, ali ih je tu, kod skretanja ka aerodromu “Konstantin Veliki”, sačekao kordon od više desetina policajaca pod punom opremom za suzbijanje demonstracija, ne dozvoljavajući im da blokiraju auto put.

   Studenti su duže od pola časa poručivali policajcima preko megafona da “spuste štitove” i “pridriže se svom narodu”, jer imaju “istog neprijatelja”, Aleksandra Vučića, koji je, kako su kazali, “kovid Srbije”.

  Prošlog četvrtka uveče kordon policije je obezbeđivao sedište niških naprednjaka, ali, iako je na trenutke situacija bila napeta, nije bilo nikakvih sukoba između policajaca i demonstranata.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi