More

  Na referendumu u Nišu sutra glasa skoro 232.000 glasača

  . U Nišu će sutra na referendumu o promeni Ustava Srbije u delu koji se odnosi na pravosuđe moći da glasa 231.831 građana sa pravom glasa

  . Na referendumu će moći da glasaju i oboleli od kovida 19, oni koji imaju simptome te bolesti ili im je određena mera karantina

  . U tom slučaju će članovi glasačkog odbora, koji će ih posetiti, “sve radnje propisane za obavljanje glasanja van glasačkog mesta izvršiti ispred ulaznih vrata stana odnosno kuće glasača”.

  U Nišu će sutra na referendumu o promeni Ustava Srbije u delu koji se odnosi na pravosuđe moći da glasa 231.831 građana sa pravom glasa.

  U gradskoj opštini Medijana pravo glasa imaće 78.999 građana, u opštini Palilula- 64.547, u opštini Pantelej- 46.102, u opštini Crveni Krst- 30.288, a u gradskoj opštini Niška Banja- 11.895 građana.

  U Nišu ima ukupno 176 glasačkih mesta.

  O izmeni Ustava moći će da glasaju i osuđenici u Kazneno-popravnom zavodu.

  Na referendumu će moći da glasaju i oboleli od kovida 19, oni koji imaju simptome te bolesti ili im je određena mera karantina.

  U tom slučaju će članovi glasačkog odbora, koji će ih posetiti, “sve radnje propisane za obavljanje glasanja van glasačkog mesta izvršiti ispred ulaznih vrata stana odnosno kuće glasača”.

  Glasač oboleo od kovida 19 ne sme da ima direktan kontakt sa glasačkim materijalom i može da glasa isključivo uz pomoć pomagača, koji umesto njega preuzima i predaje glasački materijal poverenicima glasačkog odbora.

  Građani na referedumu izmeni Ustava mogu glasati sutra od 7.00 do 20.00 časova.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi