More

  NA PROTESTU U NIŠU GRAĐANI ZAHTEVALI SMENU VLASTI U SRBIJI

  • Na protestu na centralnom gradskom trgu u Nišu, koji je organizovao Saša Živić, iz Nove stranke, zatražena je smena aktuelne srpske vlasti.
  • Živić je poručio okupljenim građanima da “ moraju da se bore za budućnost Srbije jer mladi sa ovom vlašću nemaju nikakvu perspektivu pošto studenti umesto da uče medicinu, uče nemački”
  • Građani su podsetili Živića da u aktuelnim uslovima smena vlastina izborima  ne može da se desi i pozvali na bojkot izbora.
  • Živić je kazao da ovaj skup nije kontramiting protestu koji je najavio Pokret mladih “ Za Niš bez straha” i pozvao Nišlije da u što većem broju dođu 11. janurara da protestvuju.

  foto Vesna Torović

  Nekoliko stotina građana Niša zatražilo je smenu vlasti u Srbiji na večerašnjem protestu na Trgu kralja Milana u tom gradu.

  -Strah se tiče toga što nam stalno nameću neku krivicu da smo mi koji se okupljamo na ulicama protiv države. Mi nismo protiv države, mi smo protiv vlasti, a to nije isto. Vlast je nešto što je smenjivo, a država je nešto što je u našim srcima-rekao je Saša Živić, profesor Medicinskog fakulteta  Univerziteta u Nišu I član Nove stranke. koji je organizovao ovaj skup kao „lični protest“ zbog svojih studenata.

  Neki od okupljenih građana su rekli da cilj jeste smena vlasti, ali su podsetili da to u aktuelnim uslovima ne može da se desi na izborima i zbog toga su vlasti glasno poručili da ne žele izbore, organizatorima protesta da ih bojkotuju, a sugrađanima da ne izlaze da glasaju.

  Živić  je kazao da je sa Nišlijamaje hteo da protestvuje kod spomenika Oslobodiocima na centralnom gradskom trgu kako bi pomogli studentima da ne putuju u Beograd na proteste, već da okupljanja počinju i u Nišu.

  Među okupljenima su uglavnom bili starijih ljudi, ali je bilo i studenata.

  -Moramo da se borimo za budućnost Srbije, jer mladi sa ovom vlašću  nemaju nikakvu perspektivu.Tu su mnogi moji uspešni studenti koji umesto da uče medicinu, uče nemački –rekao je Živić.

  On je dodao da je želeo da protestvuje I zbog Nišlija koji se osećaju “provincijalski”, a primer za to je činjenica da je nakon nedavno tragedije na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova samo u Nišu proglašen Dan žalosti.

  -Treći veliki razlog je što nas mnogo lažu, ja ne pristajem da me lažu-poručio  je Živić.

  On je pozvao građane da se narednog petka okupe na Trgu u što većem broju na novom protestu,koji organizuje Pokret mladih „Niš bez straha“.

  -SNS botovi su moj poziv na ovaj protest nazvali „kontramitingom“. Ja ne želim da ni na koji način smetam tom protestu, ovo je samo uvertira za to protestno okupljanje. Ovo je nezadovoljstvo građana prema tome ja svoje drage sugrađane pozivam da se skupimo u što većem broju narednog petka- poručio je Živić.

  On je pozvao okupljene da odu u protestnu šetnju do Gradske kuće, kako je Živić rekao “tamo gde se podaništvo i rodilo”.

  foto Vesna Torović

  -Ajde i nas nekoliko stotija da izgrdi  čoveka (Darko Bulatović, prim. aut.) koji nema problema s tim da ga neko grdi-rekao je Živić isped Gradske kuće.

  Inače, protest “ Stop teroru – za Niš bez straha,1 od 5miliona“ koji organizuje Pokret mladih  biće održan 11. januara na Trgu Kralja Milana u 18 časova. Savez za Srbiju Niš najavio je da će podržati ovaj protest i na skup će doći i lideri SZS.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi