More

  NA NIŠKOM AERODROMU ZA PRVIH DEVET MESECI 11 0DSTO VIŠE PUTNIKA NEGO ZA ISTI PERIOD PROŠLE GODINE

  • Na Aerodromu “Konstantin Veliki” u Nišu  raste  broj putnika, jer ih je do sada  bilo 295.578  što je za 11 odsto  više nego za isti period prošle godine.
  • I u septembru je zabeležen rast putnika, jer je kroz nišku vazdušnu luku prošlo 44.376 putnika, što je znatno bolje nego u septembru 2018. godine kada su brojači na Aerodromu pokazali 30.040 putnika, navodi Niški aerodrom
  • U Nišu raste broj putnika, iako je nepoznata popunjenost aviona „ Er Srbije“ koja ima subvencionisane letove
  • Bojan Avramović, bivši direktor Regionalne razvojne agencije “Jug” rekao je da je popunjenost aviona “ Er Srbije” manja od 40 odsto

  Na Aerodromu “Konstantin Veliki” u Nišu  za prvih devet meseci ove godine bilo je 295.578 putnika što je za 11 odsto  više nego za isti period prošle godine.

   -I u septembru je zabeležen rast putnika, jer je kroz nišku vazdušnu luku prošlo 44.376 putnika, što je znatno bolje nego u septembru 2018. godine kada su brojači na Aerodromu pokazali 30.040 putnika. Ipak, to je manje nego u avgustu, kada je  bilo skoro 50.000 putnika-navodi Niški aerodrom.

  Tako je ukupna statistika pokazala da se sa pokretanjem novih 12 subvencionisanih avio linija iz Niša broj putnika konstantno povećava, iako je nepoznato koliko su popunjeni avioni “Er Srbije”, koja prevozi putnike na tim linijama je domaći avio prevoznik odbija da saopšti te podatke.

  Statistički podaci pokazuju i da je povećan i promet robe i to za više od 10 tona.

  -U septembru 2018. kargo avioni iz Niša prevezli su oko 8,5 tona robe, a ove godine u istom mesecu čak 18,5 tona-saopšteno je iz Aerodroma.

  Zbog većeg broja putnika, povećao je i broj aviona koji su sleteli ili poleteli sa “Konstantina Velikog”, tako je za prvih devet meseci 2019. bilo 1.294, a u istom periodu prošle godine 1.092 aviona.

  Sa Niškog aerodroma lete avioni “Wiz era”, Rajan era, “ Svis era” i Er Srbije”.

  Republika Srbija besplatno je preuzela osnivačka i upravljačka prava Aerodroma” Konstantin Veliki” avgusta prošle godineiako se deo Nišlija oštro usprotivio i protestvovao protiv te odluke.


  POPUNJENOST AVIONA ER SRBIJE MANJA OD 40 ODSTO

  Bojan Avramović, bivši direktor Regionalne razvojne agencije “Jug”, prethodno je rekao  da je, prema raspoloživim podacima, popunjenost aviona “Er Srbije” manja od 40 odsto, a da je čak i u avgustu, koji je po pravilu najpopunjeniji mesec u godini, iz budžeta plaćeno od 12.000 do 15.000 praznih mesta.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi