More

  Na jugu Srbije zvanično preminulo 11 pozitivnih kovid pacijenata

  • U Kliničkom centru Niš u protekla 24 časa preminulo je još sedam pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa, saopštila je danas popodne ta zdravstvena ustanova
  • U poslednja 24 časa u zdravstvenom centru Leskovac preminula su tri pacijenta sa potvrđenim virusom, a u zdravstvenom centru Vranje jedan pozitivni pacijent
  • U KC Niš na respiratoru se nalazi 12 pozitivnih pacijenata
  foto: m. k.

  U Kliničkom centru Niš u protekla 24 časa preminulo je još sedam pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa, saopštila je danas popodne ta zdravstvena ustanova.

  Prema navodima na veb-sajtu niškog KC, u kovid objektima te ustanove danas popodne ukupno su hospitalizovana 333 pacijenata, od kojih je kod 181 potvrđen koronavirus.

  Na respiratoru se nalazi 12 pacijenata.

  U niškom KC počeo je da raste broj preminulih 6. novembra, od kada ih je, po zvaničnim podacima, i po 12 dnevno. Broj hospitalizovanih u toj ujstanovi je skoro tri i po puta veći u odnosu na početak  novembra, kada ih je bilo manje od stotinu.

  Na sajtu niškog KC danas popodne je, takođe, objavljeno da su u poslednja 24 časa u zdravstvenom centru Leskovac preminula tri pacijenta sa potvrđenim virusom, a u zdravstvenom centru Vranje jedan pozitivni pacijent.

  U zdravstvenom centru u Leskovcu hospitalizovan je 135 pacijenat, a kod 82 je potvrđena korona infekcija. U tri kovid bolnice u Vranju na lečenju su 93 pacijenta, od kojih je 88 pozitivno na virus.

  Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić rekao je da je u toku noći u privremenu kovid bolnicu u niškoj Sportskoj hali “Čair” transportvoavno 20 pacijenata.

  U ovoj privremenoj bolnici, čiji je kapacitet 180 kreveta, krajem prošle sedmice bilo je zbrinuto devet pacijenata sa lakšom kliničkom slikom, uglavnom iz mesta izvan Niša.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi