More

  Na jugu preminulo osmoro od ukupno 20 kovid pacijenata u Srbiji

  • U  protekla 24 časa petoro kovid pacijenata je umrlo u Nišu, dvoje u Vranju i jedan u Kruševcu
  • Uz pomoć mašina za veštačku ventilaciju u Nišu diše 10 kovid pacijenata, a u Kruševcu 12
  • Koordinator kovid bolnica u Nišu Radmilo Janković upozorio je da je “rast broja zaraženih na jugu Srbije, gde se ubrzano pune sve bolnice, direktna posledica nepridržavanja epidemioloških mera”
  • Niš je juče imao gotovo 300 novozaraženih što je neverovatna brojka koja prelazi 0,1 odsto stanovništva, kazao je Janković
  • On je konstatovao da apeli više nemaju smisla i da je jedina mogućnost preduzimanje restriktivnih mera
  Foto: UKC Niš

  U kovid bolnicama na jugu Srbije umrlo je osmoro od ukupno 20 pacijenata u celoj državi.

  Prema podacima Univerzitetskog kliničkog centra(UKC) Niš, u protekla 24 časa petoro kovid pacijenata je preminulo u tom gradu, dvoje u Vranju i jedan u Kruševcu.

  U kovid objektima UKC Niš hospitalizovano je 10 pacijenata više, ukupno 218.

  Na respiratoirima u Nišu je 10 pacijenata  sa potvrđenim koronavirusom, a u Kruševcu 12.

  U kruševaškoj kovid bolnici je hospitalizovano 139 pacijenata, u Leskovcu je na lečenju ukupno 88 kovid pacijenata, a u Vranju 146.

  Prema podacima Ministarstva zdravlja u zdravstvenim ustanovama i privremenim bolnicama u Srbiji ukupno je hospitalizovano 4.199 pacijenata, a pomoću respiratora diše 171 pacijent.

  Koordinator kovid bolnica u Nišu Radmilo Janković upozorio je da je “rast broja zaraženih na jugu Srbije, gde se ubrzano pune sve bolnice, direktna posledica nepridržavanja epidemioloških mera.

  On je  rekao da je uz Vranje i Niš jedan od najvećih žarišta korone, i dodao je da je broj pacijenata povećan na jugu Srbije.

  -Što se tiče kovid sistema situacija je komplikovana i teška i ima tendenciju da se dalje pogoršava. Broj hospitalizovanih pacijenata je odraz broja zaraženih, a taj broj je izuzetno veliki. Niš je juče imao gotovo 300 novozaraženih što je neverovatna brojka koja prelazi 0,1 odsto stanovništva-kazao je Janković.

  On je konstatovao da apeli više nemaju smisla i da je jedina mogućnost koja ostaje jeste preduzimanje restriktivnih mera.

  -Da bi se stalo na kraj ovom zlu jedina mogućnost je da se nametne rešenje koje nije popularno i koje neće pružiti mogućnost ljudima da se pridržavaju ili ne, neće im dati mogućnost da se okupljaju na način i u broju koji će potencirati rasplamsavanje epidemije. To ne znači policijski sat, to ne znači vanredno stanje-rekao je koordinator.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi