More

  NA GRADILIŠTU STANOVA ZA BEZBEDNJAKE U NIŠU U EKSPLOZIJI POVREĐENA TRI RADNIKA

  • Sva trojica radnika turske firme koja izvodi radove na gradilištu u naselju „Stevan Sinđelić“ hitno su prebačena u Klinički centar Niš, a prema nezvaničnim informacijama nijedan nije životno ugrožen i njihove povrede su uglavnom lakše
  • Prema nezvaničnim informacijama, najverovatnije je eksplodirala kasetna bomba, zaostala iz NATO bombardovanja Srbije 1999. godine
  • Premijerka Ana Brnabić je u februaru ove godine na ovom gradilištu postavila kamen temeljac, ali radovi su počeli sa zakašnjenjem jer tenderska dokumentacija predviđa proveru eventualne kontaminiranosti zemljišta bombama
  • Na ovoj lokaciji trebalo bi da bude izgrađeno 188 jeftinih stanova za pripadnike Vojske Srbije, MUP-a i BIA
  foto; wikipedia

  U niškom naselju „Stevan Sinđelić“, na gradilištu  na kojem se zidaju stanovi za „bezbednjake“, danas oko 15 časova u jakoj eksploziji povređena su tri radnika turske firme koja je izvođač radova u tom kompleksu.

  Sva trojica radnika hitno su prebačena u Klinički centar Niš, a prema nezvaničnim informacijama nijedan povređeni radnik nije životno ugrožen i njihove povrede su uglavnom lakše.

  Prema nezvaničnim informacijama iz Policijske uprave Niš, najverovatnije je eksplodirala kasetna bomba, zaostala iz NATO bombardovanja Srbije 1999. godine.

  Do eksplozije je došlo kada je jedan od radnika navodno krampom udario u kasetnu bombu i aktivirao je.

  Prvi jeftini stanovi  za pripadnike Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije (BIA) početkom ove godine počeli su da se grade u Vranju, Nišu i Kraljevu.

  Prema najavama premijerke Ane Brnabić, u niškom naselju „Stevan Sinđelić“ trebalo bi da bude izgrađeno 188 jeftinih stanova.

  Gradilište je otvoreno 31. januara, a osam dana kasnije Brnabić je postavila kamen temeljac.

  Uprkos tome, gradnja nije počela jer, kako je saopšteno u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i navedeno u tenderskoj dokumentaciji, „teren mora da se proveri kako bi bio otlonjen rizik od eventuelno zaostalih bombi. U drugoj fazi projekta u Nišu bi trebalo da bude izgrađeno još 2.200 stanova, iznad kasarne „Knjaz Mihajlo“ u Panteleju.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi