More

  MLADI SA GAS MASKAMA NA ČELU TREĆEG PROTESTA “1 OD 5 MILIONA” U NIŠU

  • Ovde smo da kažemo “dosta” sramnom režimu Aleksandra Vučića i da zahtevamo da ova bahata i korumpirana vlast ode, rekla je Nađa Stošić iz Pokreta mladih “Za Niš bez straha”, koji je večeras organizovao treći protest „Stop teroru- za Niš bez straha“, kao deo protesta “1 od 5 miliona” koji se održava u sve većem broju gradova Srbije
  • Nebojša Blagotić, bivši inspektor privrednog kriminala u Policijskoj upravi Niš, ispričao je da je nakon 27 godina službovanja naprasno penzionisan nakon što je počeo profesionalno da radi na slučaju u koji su “umešani prijatelj i kum Aleksandra Vučića”
  • Blagotić  je kazao da je Upravni sud doneo dve presude u kojima je konstatovao da je on nezakonito penzionisan, i naložio njegovo vraćanje na posao, ali da su direktor policije Vladimir Rebić i Žalbena komisija Vlade Srbije odbile da po njima postupe
  • Uz devet uobičajenih lokalnih zahteva večeras je dodat i novi- smanjenje cene usluga Gradske toplane
  • Sledeći protest, četvrti po redu, najavljen je za petak 1. februar

  Ovde smo da kažemo “dosta” sramnom režimu Aleksandra Vučića i da zahtevamo da ova bahata i korumpirana vlast ode, rekla je Nađa Stošić iz Pokreta mladih “Za Niš bez straha”, koji je večeras organizovao treći po redu protest „Stop teroru- za Niš bez straha“, kao deo protesta “1 od 5 miliona” koji se održava u sve većem broju gradova Srbije.

  Pred više od hiljadu ljudi, okupljenih na centralnom gradskom trgu, po veoma hladnom vremenu i snežnoj vejavici, Stošić je kazala da će građani nastaviti da se bore i da neće dozvoliti da im vlast otme i nadu.

  Ona je kazala da aktuelna vlast na sve moguće načine ugrožava sve građane, ali da najviše ugrožava mlade, koji su prinuđeni da napuste svoju zemlju, u kojoj im se ne nudi normalan život i perspektiva.

  Njene kolege iz Pokreta mladih nosile su gas maske i zaštitne maske, podsećajući na činjenicu da je vazduh u Nišu jedan od najzagađenijih u regionu, sa koncentracijom štetnih materija koja je i šest puta veća od dozvoljene, ali da vlast i nadležni na to skoro i ne reaguju.

  Nebojša Blagotić, bivši inspektor privrednog kriminala u Policijskoj upravi Niš, ispričao je da je nakon 27 godina službovanja naprasno penzionisan nakon što je počeo profesionalno da radi na slučaju u koji su “umešani prijatelj i kum Aleksandra Vučića”.

  On je kazao da je Upravni sud doneo dve presude u kojima je konstatovao da je on nezakonito penzionisan, i naložio njegovo vraćanje na posao, ali da su direktor policije Vladimir Rebić i Žalbena komisija Vlade Srbije odbile da po njima postupe.

  Predložio je da jedan od zahteva niškog protesta bude i formiranje Anketne komisije koja će nezavisno ispitati “nezgodni” slučaj na kojem je radio, i koji je zaustavljen, a on penzionisan.

  Na protestu su ponovo zahtevane ostavke  ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović i gradonačelnika Darka Bulatovića, vraćanje osnivačkih i upravljačkih prava gradu Nišu nad aerodromom „Konstantin Veliki“, „Jugoistokom“ i  Regionalnom privrednom komorom, kao i zaustavljanje partijskog zapošljavanja, oduzimanja imovine od strane javnih izvršitelja i isključenja struje socijalno ugroženim građanima.

  Zatraženo je rasvetljavanje serije noćnih paljevina automobila u Nišu, obezbeđivanje svih pružnih prelaza, „oslobađanje zarobljenih medija“ i formiranje regionalnog javnog servisa u Nišu.

  Večeras je dodat i novi zahtev- smanjenje cene usluga Gradske toplane.

  Sledeći protest, četvrti po redu, najavljen je za petak 1. februar.


  “ČIJI GRAD? NAŠ GRAD”

  Nakon okupljanja na trgu, učesnici protesta otišli su u šetnju širim centrom grada. Nosili su srpske zastave i transparente “Ovo je bre naš grad”, “Pobunjeni gradovi”, “Botov je”, “Nas je ipak više”, “Isključi TV uključi mozak”, “Vi idite mi ostajemo”… Skandiralo se uobičajeno “Vučiću p….u”, “Vučiću lopove”, “Lopovi”, “Čiji grad? Naš grad”.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi