More

  MLADE DEMOKRATE: HAPŠENJE DIREKTORA KANCELARIJE ZA MLADE BRUKA ZA NIŠ

  • Stevan Živković, šef Kancelarije za mlade uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj I prao novac.
  • Najpre hapšenje gradskog većnika za sport (Branislav Kačar),a danas i hapšenje direktora Kancelarije za mlade zbog optužbi da se bavio korupcijom su negativni primeri mladim Nišlijama- navodi Omladina DS.
  • Mlade demokrate podsećaju da Kancelarija mora da promoviše stvaralaštvo mladih, da im pruža podršku i stvara uslove za njihov razvoj u oblasti kulture, sporta, umetnosti, a ne da se bavi korupcijom i protivzakonitim stvarima.
  • Živković je već dve godine direktor Kancelarije, a pre toga je bio član Saveta za mlade Skupštine grada Niša.

  foto: Demokratska stranka

  Mlade demokrate ocenile su da je hapšenje direktora Kancelarije za mlade Stevana Živkovića bruka ne samo za SNS, već I za gradonačelnika I Niš.

  Podsetimo, juče je zbog sumnje da počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja i pranje novca.uhapšen  direktor Kancelarije za mlade Grada Niša.

  -Najpre hapšenje gradskog većnika za sport (Branislav Kačar), a danas i hapšenje direktora Kancelarije za mlade zbog optužbi da se bavio korupcijom su negativni primeri mladim Nišlijama-konstatuje omladina DS.

  Mlade demokrate podsećaju da Kancelarija za mlade treba kroz svoj rad da promoviše stvaralaštvo mladih, da im pruža podršku i stvara uslove za njihov razvoj u oblasti kulture, sporta, umetnosti, a ne da se bavi korupcijom i protivzakonitim stvarima.

  -Oni koji vode nadležne institucije, treba svojim ponašanjem da promovišu mlade Niša i njihovo stvaralaštvo a ne da zloupotrebljavaju svoje položaje.

  Odgovorni moraju primereno da se kazne, posebno imajući u vidu i to što je jedno veče festivala Naissus fest 2018.godine bilo humanitarnog karaktera-naglašavaju omladinci DS.

  Mlade demokrate kosntatuju da je “ vreme da se smene svi oni koji budućnost našeg grada uništavaju, i koji na ovaj način mlade Niša teraju da odlaze iz ovog grada i ove zemlje”.

  foto. Kancelarija za mlade

  Zbog zloupotrebe službenog položaja u pomaganju i pranja novca niška policija uhapsila je Nišlije Danila Zogovića  i Dušana Stajić iz Niša, kao odgovorna lica Udruženja „Naisus saund“. Zbog pranja novca su pravdi privedeni  Vladimir Vacev, vlasnik preduzetničke radnje „Ti amo“ i Pavle Stoimenov, vlasnik preduzetničke radnje „PS Reklame“..

  -Živković je u svojstvu člana komisije za sufinansiranje festivala „Naisus fest 2018“, na osnovu prethodnog dogovora sa osumnjičenim Zogovićem i Stajićem, izdejstvovao da se ova manifestacija dodeli Udruženju „Naisus saund“.Ponuda za organizaciju festivala Udruženja „Naisus saund“ zasnivala se na lažnim fakturama sa neistinito prikazanim troškovima festivala- navode u Višem tužilaštvu u Nišu.

  Uhapšeni su prebacili 1.852.830 dinara sa računa Grada Niša na račun Udruženja „Naisus saund“, kako bi prisvojili ta sredstva.

  -Izvršili su prisvajanja tih sredstava, iako su znali da je to  kriminalna delatnost, tako što su nabavili lažne fakture preduzetničkih radnji „PS reklame“  na čiji račun je uplaćen iznos od 410.000 dinara i „Ti amo“ , na čiji račun je uplaćen iznos od 154.000 dinara-saopštava ovo tužilaštvo.

  Taj novac, dodaje se iz Višeg tužilaštva, vlasnici preduzetničkih radnji su podigli I predali osumnjičenima.

  -Preostala novčana sredstva u iznosu od 1.200.000 dinara preneli su na račun privrednog subjekta „Kameleon“, a 88.230 dinara na račun Privrednog subjekta „Ekspert plan“ iz Niša- navodi rukovodilac Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Ivana Simonovića.

  Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati


  Živković predvodio omladinu SNS

  Stevan Živković imenovan je za direktora Kancelarije za mlade 2016. godine. Pre toga je bio predsednik omladine niških naprednjaka. Bio je član Saveta za mlade Skupštine grada Niša. Bio je kik-bokser, tako da je 2012. godine proglašen za  sportistu Niša.

  Inače, Branislav Kačar, gradski većnik zadužen za omladinu uhapšen je sredinom decembra prošle godine zbog trgovine uticajem.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi