More

  MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: ODBORNICI SKUPŠTINE NIŠA OMOGUĆILI NOVA ULAGANJA I RAZVOJ NIŠKOG AERODROMA

  • Ovom odlukom pobedio je razum nad namerama Zorana Živkovića i grupe željnih samopromocije i ličnih interesa da dalje iscrpljuju Grad i obmanjuju građane Niša-ocenila je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.
  • Ministarka je navela su „zahvaljujući neodgovornim pojedincima iz Niša, država i taj grad izgubili veliki novac, a aerodrom ‘Konstantin Veliki’ pretrpeo štetu“.
  • Pred novim rukovodstvom Niškog aerodroma je veliki posao da povrati sve ovo, kazala je ona.
  • Odbornici Skupštine Nišu usvojili su juče apsolutnom većinom glasova odluku da se osnivačka I vlasnička prava Niškog aerodroma besplatno ustupe državi.
  • Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije komentarisao odluku oustupanju Niškog aerodrome državi.

  foto: Vesna Torović

  Za odbornike Skupštine grada Niša usvajanje  predloga da Aerodromom „Konstantin Veliki“ upravlja država bila je  jedina bila moguća odluka, koja će omogućiti nova ulaganja i dalji razvoj aerodroma u tom gradu, navela je ministarka saobraćaja, infrastrukture I građevine Zorana Mihajlović.

  -Ovom odlukom pobedio je Niš, pobedio je razum nad namerama Zorana Živkovića i grupe željnih samopromocije i ličnih interesa da dalje iscrpljuju Grad i obmanjuju građane Niša- ocenila je Mihajlovićeva.

  Ministarka je navela su „zahvaljujući neodgovornim pojedincima iz Niša, država i taj grad izgubili veliki novac, a aerodrom ‘Konstantin Veliki’ pretrpeo štetu“.

  Prema njenim rečima. pred novim rukovodstvom aerodroma je veliki posao da povrati sve ovo.

  -Odluka je mogla biti doneta i pre više od dva meseca, ali je najvažnije da je odluka o budućnosti aerodroma doneta u institucijama, a ne na ulici, kako je želela opozicija-kazala je  ministarka ona.

  Odbornici Skupštine Niša usvojili su juče apsolutnom većinom glasova odluku o ustupanju imovine i upravljačkih prava Niškog arerodroma Republici Srbije.

  Od 52 prisutna odbornika za tu odluku glasalo je 43, dok je osam odbornika je bilo protiv, a jedan je bio uzdržan.

  U toku sednice  ispred zgrade Skupštine grada više stotina građana je protestvovalo tražeći od odbornika da ne usvoje odluku da Niški  aerodrom ustupe državi..

  MilošuBoškoviću I Mladenu Jovanoviću iz Inicijative „Ne damo niški aerodrom“ obezbeđenje nije dozvolilo da uđu u salu I da se obrate odborncima.

  Sednicu niškog parlamenta obezbeđivao je veliki broj pripadnika Komunalne policije i službe obezbedjenj. Predstavnici opozicije tvrde da je bilo najmanje  40.

  Na preporuku Vlade Srbije Gradsko veće je 30. marta usvojilo odluku da se državi besplatno ustupe osnivačka prava, kompletna imovina, sertifikati i licence Niškog aerodroma, koji u poslednje tri godine beleži značajnu poslovnu ekspanziju i povećanje broja putnika.

  Građanski protesti u organizaciji neformalne Inicijative „Ne damo niški aerodrom“počeli su odmah posle usvajanja te odluke, a na protestima je izražena sumnja da država želi da preuzme upravljačku kontrolu nad Niškim aerodrom kako bi narednih godina ograničila broj njegovih putnika u korist koncesionara Beogradskog aerodroma, francuske kompanije Vansi erport.

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, resorna ministarka Zorana Mihajlović i njen pomoćnik Zoran Ilić potvrdili su da koncesioni ugovor predviđa tu vrstu ograničenja.


  BEZ VUČIĆEVOG KOMENTARA O NIŠKOM AERODROMU

  Predsednik Srbije Aleksandar Vućić juče I danas nije komentarisao odluku Skupštine Niša o ustupanju Aerodroma “ Konstantin Veliki” državi.

  Vučić je proteklih meseci  često iznosio svoje stavove o ovom gorućem pitanju za Niš, posebno posle odluke Nišlija da se započnu proteste zbog odluke Gradskog veća da  preporuči odbornicima da usvoje odluku o Aerodromu.

  -Hoćete da Niš upravlja aerodromom, nema problema, samo nemojte da tražite pare za investicije-rekao je tada Vučić..

  1 KOMENTAR

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi