More

  MINISTARKA MIHAJLOVIĆ NAJAVILA DA ĆE KRAJEM JANUARA POČETI IZGRADNJA JEFTINIH STANOVA ZA PRIPADNIKE SNAGA BEZBEDNOSTI

  • Predsednik Srbije Aleksandar Vučić I ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović najavljivali da će jefiniti stanovi za Vojsku Srbije I policiju početi da se grade tokom 2018. godine, a sad ministarka pomerila početak izgradnje za kraj januara ove godine.
  • Ministarka Mihajlović rekla je lokacije u Nišu za 190 stanova i Vranju za 186 stanova imaju građevinsku dozvolu i potpisan je ugovor sa izvođačima.
  • Ona je kazala da će stanovi u Nišu I Vranju biti završeni u roku od 12 meseci od trenutka izgradnje.
  • Vlada Srbije je najavila da će u naredne dve godine biti izgrađeno 8.000 jeftninih stanova, a u prvoj fazi je predviđena izgradnja 1.578 stanova.

  foto: Vesna Torović

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja I infrastrukture Zorana Mihajlović  najavila da će izgradnja jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti početi krajem januara u Nišu i Vranju.

  Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministarka  Mihajlović najavljivali su da će  tokom prošle godine početi da se gradi 1.578 jeftinih stanova za pripadnike vojske, policija I BIA, potom smanjili na samo 378 stanova, ali nijedan stan nije počeo da se gradi u 2018.godini.

  – Lokacije u Nišu i Vranju imaju građevinsku dozvolu i potpisan je ugovor sa izvođačima, koji već pregledaju teren. Očekujemo da krajem januara imamo postavljanje kamena temeljca  u Vranju za 186 jeftinih stanova u četiri zgrade i 190 stanova u Nišu u dve zgrade- rekla je ministarka.
  Ona je kazala će stanovi u ta dva grada biti završeni u roku od 12 meseci od trenutka postavljanja kamena temeljca.

  foto: Vesna Torović

  -Istovremeno završava se tehnička dokumentacija za druge gradove, koja će biti gotova do kraja januara.U narednih par meseci biti raspisani javni pozivi za izbor izvođača radova i u drugim gradovima pošto je Ministarstvo građevinarstva izdalo gradjevinske dozvole za izgradnju-rekla je ministarka.

  Ona je naglasila je da će 80 odsto opreme i građevinskog materijala za taj projekat biti domaće proizvodnje, što će pozitivno uticati na građevinsku industriju.

  Vlada je, inače, u novembru donela odluku o osnivanju sedam preduzeća koja će se baviti izgradnjom stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Osnovana su preduzeća „Avala“ iz Beograda, „Ibar“ iz Kraljeva, „Pčinja“ iz Vranja, „Tisa“ i „Dunav iz Novog Sada, „Lepenica“ iz Kragujevca i „Sava“ iz Sremske Mitrovica.

  Vlada je najavila da će biti izgrađeno oko 8.000 stanova u naredne dve godine, a
  u prvoj fazi realizacije projekta izgradnje jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti, čija je vrednost procenjena na 64,35 miliona evra, trebalo bi da bude izgrađeno 1.578 stanova.

  Za gradnju je planirano sedam gradova- Niš, Vranje, Beograd, Novi Sad,  Kraljevo, Kragujevac i Sremska Mitrovica. Predviđeno je da stanovi budu površine između 32 i 92 kvadrata.

  Skupština Srbije usvojila je 25. maja prošle godine leks specijalis koji omogućava izgradnju stanova za pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti po subvencionisanim cenama, ne većim od 500 evra po kvadratnom metru.


  MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: BIĆE JEFTINIH STANOVA I ZA PROSVETARE I LEKARE

  Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović najavila je I da će “tokom narednih godina jeftini stanovi biti građeni I za prosvetne radnike, lekare I slično”.

  -Za sada smo krenuli da radimo te stanove samo za pripadnike snaga bezbednosti, i kada budemo videli zavšene prve zgrade u Nišu, Vranju, Sremskoj Mitrovici i Beogradu, onda ćemo videti da taj model primenimo i na druge kategorije stanovništva kojima su potrebni jeftin-rekla je ona.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi