More

  MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: IZGRADNJA 376 STANOVA ZA PRIPADNIKE SNAGA BEZBEDNOSTI U NIŠU I VRANJU POČINJE KRAJEM OKTOBRA

  • Prvo je najavljeno da će izgradnja jeftinih stanova početi na proleće, pa onda krajem avgusta, a sada je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović najavila da je novi rok krajem oktobra.
  • Ministarka nije objasnila zašto se kasni sa početkom izgradnje, ali je naglasila da je Ministarstvo građevinarstva izdalo dozvole za prvih 376 stanova u Nišu i Vranju.
  • U Nišu će u naselju Stevan Sinđelić biti izgrađeno 190 stanova, a u Vranju 186 stanova za pripadnike snaga bezbednosti.
  • Ona je još u maju najavila da će cena kvadrata biti najviše do 500 evra, kao i da će stanovi prvo biti izgrađeni u Nišu, Kraljevu i Vranju, jer su u tim gradovima pripremljene lokacije.

  oto: Vesna Torović

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će prvih 376 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Nišu i Vranju  početi da se gradi krajem oktobra.

  Ministarka građevinarstva i predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavljivali su prvo da će ti jeftini stanovi početi da se grade proletos, a onda i krajem avgusta.

  -Za desetak dana očekujemo raspisivanje javnog poziva i ako sve bude išlo po planu, do kraja oktobra počeće izgradnja prvih stanova za snage bezbednosti-navela je ministarka Mihajlović, bez ikakvog objašnjenja zašto je opet pomeren rok.

  Prema njenim rečima, Ministarstvo građevinarstva je izdalo građevinske dozvole za izgradnju prvih 376 stanova u Nišu i Vranju, za koje će biti potrošeno 1,4 milijarde dinara.

  – Možda je proces pripreme trajao i nekoliko meseci duže nego što je planirano, ali je reč o prvim građevinskim dozvolama i prvim tenderima koji su šema kako će izgledati realizacija projekta i u drugim gradovima – kazala je ministarka.

  U naselju Stevan Sinđelić iza Tehničkih fakulteta biće izgrađeno 190 stanova u dve zgrade, što je ukupno oko 27.000 kvadrata. Vrednost te investicije je 740 miliona dinara.

  U prvoj fazi radova u donjem delu Vranja, pored Osnovne škole „Svetozar Marković“ biće izgrađene četiri  zgrade sa 186 stanova, koji će, prema procenama, koštati oko 666 miliona dinara.

  -Program stanogradnje za pripadnike policije, vojske i bezbednosnih službi realizuje se na osnovu Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti – navodi Ministarstvo građevinarstva.


  Ministarka građevinarstva: Cena kvadrata najviše do 500 evra

  Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović još u maju je najavila da će se jeftini stanovi, po ceni od najviše 500 evra po kvadratu, graditi prvo u Vranju, Kraljevu, Nišu i Beogradu pošto već imaju spremne lokacije.

  – Krajem avgusta možemo očekivati početak radova u tim gradovima jer su pripremljene lokacije-rekla je tada ministarska.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi