More

  Ministarka energetike: Nišlije u toku leta potpisuju ugovore za zamenu stolarije

  • Ministarska energetike Zorana Mihajlović rekla je danas u Nišu da će građani Niša u toku leta potpisati ugovore za zamenu stolarije
  • Po 25 odsto ide od Ministarstva  grada, odnosno opština, a 50 odsto finansira samo domaćinstvo, kazala je ona
  • Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski istakla je da će škole dobiti nove fasade i stolariju
  • Ministarstvo rudarstva odobrilo dva projekta za sanaciju upravo za energetsku efikasnost za sređivanje jedne osnovne i jedne srednje škole u Nišu, a da je projekat Doma za nezbrinutu decu “Duško Radović”, već u toku, rekla je Sotirovski
  Foto: sajt Grada Niša

  Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas u Nišu da bi Nišlije  mogle već u julu ili avgustu da potpišu ugovore po kojima će država zajedno sa gradom ili opštinom pokrivati 50 odsto ukupnih troškova za zamenu stolarije.

  Ministarka je najavila da po 25 odsto ide od Ministarstva  grada, odnosno opština, a 50 odsto finansira samo domaćinstvo.

  -Opštine i gradovi će u narednom periodu, ja očekujem sredinom juna, prvo raspisati javne pozive za privredne subjekte koji će se baviti zamenom stolarije, a nakon toga će raspisati još jedan javni poziv građanima i građankama koji žele da učestvuju u ovakvom projektu – rekla je Mihajlovićeva.

  Prema njenim rečima, prvi javni poziv koji je Ministarstvo rudarstva i energetike objavilo u vezi sa projektom zamene stolarije i fasada je završen, pa sledi rangiranje gradova i opština i prijave građana.

  Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski istakla je da će škole dobiti nove fasade i stolariju.

  -Ono što je posebno važno za Grad Niš je da smo aplicirali za projekat zamene stolarije i sređivanja fasada i svega onoga što Ministarstvo može da nam pomogne u tom delu – rekla je Sotirovski.

  Ona je naglasila da je Ministarstvo rudarstva odobrilo dva projekta za sanaciju upravo za energetsku efikasnost za sređivanje jedne osnovne i jedne srednje škole u Nišu, a da su određeni projekti, poput rekonstrukcije Doma za nezbrinutu decu “Duško Radović”, već u toku.


  Ministarka Mihajlović : Nije SNS Nebojša Stefanović

  Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da “nije Srpska napredna stranka Nebojša Stefanović( ministar odbrane), već da nju čine stotine hiljada vrednih ljudi na lokalu”.

  -Apsolutno kao i svaki član naše stranke prihvatam sve ono što lokalni odbori izglasaju i kažu, ali ono što svih ovih meseci ne volim da vidim jeste da je loša vest – vest i da mnogo više pričamo o tome da li je neko izglasao nepoverenje visokom funkcioneru SNS-kazala je ona.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi