More

  MINISTAR RUŽIĆ: PRINUDNA UPRAVA U NIŠU ĆE ZAVISITI OD POLITIČKE VOLJE VLADE

  • U Nišu ne mora nužno da bude uvedena prinudna uprava ako se sednica Skupštine grada ne održi do 23. juna, već će to zavisiti od političke odluke Vlade, rekao je ministar Branko Ružić
  • Odbornici Skupštine grada ni danas pre podne nisu dobili poziv za sednicu na kojoj bi se razmatrao vlasnički status Niškog aerodroma
  • Prema nezvaničnim informacijama, sednica niške skupštine trebalo bi da bude održana u petak 22. juna, ali to ni danas nije bilo izvesno, pošto se, prema našim izvorima, „odluke smenjuju nekoliko puta u toku dana“
  • Predsednik Skupštine Rade Rajković je duže  od mesec dana nedostupan za medije, uprkos velikom interesovanju javosti za ovu temu i sednicu
  • Gradsko veće je još 30. marta predložilo skupštini da se osnivačka prava, kompletna imovina, sertifikati i licence Aerodroma besplatno ustupe Republici, što je prethodno „preporučila“ Vlada Srbije

  foto: Sajta Ministarstva državne uprave i lokalne samourave

  Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić rekao je danas da u Nišu ne mora nužno da bude uvedena prinudna uprava ako se sednica Skupštine grada ne održi do 23. juna, već će to zavisiti od političke odluke Vlade.

  – Ako je pitanje bilo da li će tada po automatizmu biti uveden privremeni organ – ne, to će biti predmet političke odluke, koja će biti doneta na sednici Vlade – odgovorio je Ružić na pitanje novinara u Nišu.

  On je kazao da Zakon o lokalnoj samoupravi predviđa takvu mogućnost, ali ne i obavezu ako skupština ne zaseda duže od tri meseca.

  Skupština grada Niša je poslednju sednicu održala 23. marta, a ako je ne održi do 23. juna, Vlada Srbije eventualno može doneti odluku o raspuštanju skupštine i postavljanju privremenog organa.

  Odbornici Skupštine grada ni danas pre podne nisu dobili poziv za sednicu na kojoj bi se razmatrao vlasnički status Niškog aerodroma.

  Prema nezvaničnim informacijama, sednica niške skupštine trebalo bi da bude održana u petak 22. juna, ali to ni danas nije bilo izvesno, pošto se, prema našim izvorima, „odluke smenjuju i nekoliko puta u toku dana“.

  Predsednik Skupštine Rade Rajković je duže  od mesec dana nedostupan za medije, uprkos velikom interesovanju javnosti za ovu temu i sednicu.

  Gradsko veće je još 30. marta predložilo skupštini da osnivačka prava, kompletna imovina, sertifikati i licence Aerodroma budu besplatno ustupljeni Republici, što je prethodno „preporučila“ Vlada.

  Ovakva odluka izazvala je građanske proteste u organizaciji Iniijative „Ne damo niški aerodrom“, kao i spekulacije da vladajuća koalicija „nema većinu“ u skupštini za izglasavanje ovakve odluke, uprkos  njenim tvrdnjama da većina „nije sporna“.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi