More

  MINISTAR POLICIJE OBEĆAVAO GRAĐANIMA NIŠA REŠAVANJE PROBLEMA SA STRUJOM, PUTEVIMA, ZAPOŠLJAVANJEM…

  • Potpredsednik Vlade i ministar policije Nebojša Stefanović, koji je i čelnik beogradskih naprednjaka i član Predsedništva te stranke, razgovarao je danas u Nišu sa građanima koji su “tražili pomoć u prevazilaženju svakodnevnih problema sa kojima se suočavaju”, uz obećanje da su “sva njihova pitanja zapisana i na njih će stići odgovor, a nada se- i rešenje”
  • Na skupu, koji je održan u radno vreme, primećen je veliki broj funkcionera gradske uprave, gradskih opština, direktora javnih preduzeća i ustanova, kao i funkcionera i članova SNS-a
  • Prema nezvaničnim informacijama, članovi SNS-a dobili su poziv da prisustvuju “razgovoru sa građanima”, koji je održan u velikoj sali Oficirkog doma, koji je gradski prostor, a koja je bila puna
  • Građani su tražili da budu vraćeni na posao, da im bude izgrađen put, da dobiju struju, da iz njihovog dvorišta bude izmeštena trafo stanica ili da “neka bratija” ne uništi njihovu zadrugu, a iz pitanja nekih od njih moglo se zaključiti da pripadaju SNS-u
  • Opoziciona Niška inicijativa je ovakav skup nazvala zloupotrebom javnih resursa u korist SNS-a i upozorila da je obezbeđenje na ulazu u Oficirski dom, gde je skup održan, pokušalo da spreči ulazak njihovog odbornika Srđana Nonića
  foto: sajt grada

  Potpredsednik Vlade i ministar policije Nebojša Stefanović, koji je i čelnik beogradskih naprednjaka i član Predsedništva te stranke, razgovarao je danas u Nišu sa građanima koji su “tražili pomoć u prevazilaženju svakodnevnih problema sa kojima se suočavaju”, uz obećanje da su “sva njihova pitanja zapisana i na njih će stići odgovor, a možda i rešenje”.

  Opozicija je ovakav “razgovor” nazvala zloupotrebom javnih resursa za račun Srpske napčtredne stranke (SNS).

  Na skupu, koji je održan u radno vreme, primećen je veliki broj funkcionera gradske uprave, gradskih opština, direktora javnih preduzeća i ustanova, kao i funkcionera i članova SNS-a.

  Prema nezvaničnim informacijama, članovi SNS-a dobili su poziv da prisustvuju “razgovoru sa građanima”, koji je održan u velikoj sali Oficirkog doma, koji je gradski prostor, a koja je bila puna.

  Građani su sa mikrofonom u rukama tražili da budu vraćeni na posao, da im bude izgrađen put, da dobiju struju, da iz njihovog dvorišta bude izmeštena trafo stanica ili da “neka bratija” ne uništi njihovu zadrugu. Iz pitanja nekih od njih moglo se zaključiti da pripadaju SNS-u.

  – Sva pitanja su saslušana i zapisana, i naš posao je da na njih nađemo odgovor, a nadam se, i rešenje, i da vas o tome direktno obavestimo u najkraćem roku- rekao je okupljenima Stefanović.

  Sa njim su “za glavnim stolom” sedeli gradonačelnikom Niša Darko Bulatović , te direktori Elektroprivrede Srbije i Puteva Srbije Milorad Grčić i Zoran Drobnjak, koji su svi funkcioneri SNS-a. 

  Stefanović je ovaj razgovor, kao i posetu Nišu, iskoristio da „pohvali“ rezultate aktuelne vlasti, a posebno predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića.

  On je kazao da je „zaposlenost u Nišu u poslednjih nekoliko godina, zahvaljujući novim investicijama, značajno povećana i da je prosečna plata u tom gradu danas za 14.000 dinara veća nego što je bila 2012. godine“.

   – Svedoci smo već nekoliko godina velikih investicija u Nišu, naročito nakon ogromnog zalaganja predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je faktički još kao predsednik Vlade pokrenuo novi ciklus investicija dovođenjem pet velikih kompanija koje su otvorile radna mesta u ovom gradu i koji je uspeo snažnim radom i delovanjem da poveća broj zaposlenih za gotovo 20.000 ljudi- rekao je on.

  Stefanović je kazao da je povećanje plata u javnom sektoru i penzija, koje će „uslediti već tokom ove godine“, samo deo mera koje „Vlada Srbije i predsednik Republike zajednički realizuju i predstavljaju ispunjenje dela obećanja građanima o kvalitetnijem životu“. Dodao je da „očekuje da će i lokalna samouprava pratiti aktivnosti Vlade“.

  Opoziciona Niška inicijativa je “razgovor sa građanima” u Oficirskom domu nazvala „SNS pokloničkim skupom”, naglašavajući da su “svi prisutni bili iz javnog sektora” i “dužni SNS-u za posao”. Oni su upitali šta svi direktori i zaposleni u javnom sektoru rade na političkom skupu u radno vreme.

  – Posebno je problematičan pokušaj zabrane ulaska gradskog odbornika Niške inicijative Srđana Nonića u sam Oficirski dom, ponašanje nekih siledžija na vratima, kao i objašnjavanje odbornika i rukovodioca Direkcije za javni prevoz Bojana Marinkovića da je ovo javni skup i da ne sme da se snima, da mogu samo akreditovani novinari i slično. Na snimku koji je Nonić napravio sve se lepo vidi i čuje. Protestujemo zbog očiglednog pokušaja opstrukcije, laganja, kao i primene sile na vratima, koja nije uspela samo zato što je odbornik Nonić bio uporan- navela je Niška inicijativa.

  Ova opoziciona organizacija je dodala da će njeni pripadnici i dalje nastaviti da posećuju SNS skupove koji, kako je ocenila, skoro po pravilu predstavljaju zloupotrebu javnih resursa i SNS botovanje i mitingovanje.

  – Nećete više da budete mirni nigde. Ovo je grad svih građana, a ne SNS vrhuške. Sramno je to što radite, to što ste pretvorili grad u privatan feud, a građane i institucije tretirate kao lično vlasništvo. Kad se grad oslobodi od vas svi građani će disati slobodnije- navela je Niška inicijativa.


  UZNEMIRUJUĆA OBAVEŠTENJA O SNAJPERISTIMA

  Ulazi u zgrade oko škole „Dušan Radović“ u Nišu, koju je danas posetio ministar Stefanović, bili su oblepljeni obaveštenjima stanarima da ne borave na terasama koje gledaju ka školi i da ne proviruju kroz prozor ili terase dok traje poseta jer su “postavljeni snajperisti koji motre na događaj“. U njima se stanari pozivaju i da ne iznose predmete koji mogu da se protumače dvojako – cevi usisivača, drške od metli, džogere, kao i da ne koriste dvoglede. Obaveštenja su počinjala rečima “Kako su nas obavestili iz policije”.

  Stefanović je kategorički negirao da ovakva obaveštenja imaju bilo kakve veze sa policijom. On je kazao novinarima da zbog njegovog dolaska u Niš nisu bile pojačane mere bezbednosti, i da su ovakva obaveštenja zlonamerna.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi