More

  Ministar građevinarstva: Juna, najverovatnije, počinje izmeštanje pruge iz centra Niša

  • Tomislav Momirović, ministar saobraćaja najavio je danas da će radovi na pruzi Niš-Dimitrovgrad početi u junu
  • U okviru radova na rekonstrukciji, modernizaciji i elektrifikacije te pruge, biće izmešten deo iz centra N iša, najavio je ministar u Nišu
  • On je ocenio da je izmeštanje pruge iz centra grada Niša jako zahtevno
  • Izgradnja železnice je povezana sa proširenjem piste na Niškom aerodromu, kazao je Momirović

  Ministrar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio je danas u Nišu da najverovatnije će radovi izmeštanju pruge, na deonici do Dimitrovgrada, iz centra Niša početi juna.

  -Očekujemi da tada počnemo sa rekonstrukcijom, modernizacijom i elektrifikacijom pruge od Niša do Dimitrovgrada u dužini od 22 kilometra.To je jedan veliki projekat, investicije u železnicu su zaista najveće moguće infrastrukturne investicije- rekao je ministar Momirović.

  On je ocenio da je samo izmeštanje pruge iz centra grada jako zahtevno, kao i da očekuje da se približio taj momenat da počne taj posao.

  Momirović je rekao da je sa izgradnjom železnice povezano i proširenje piste na Aerodromu „Konstantin Veliki“.

  -Vi znate da smo mi već krenuli da radimo železnicu između Niša i Brestovca, intenzivno radimo na projektnoj dokumentaciji kako bi započeli radove od Beograda do Niša, to će biti brza pruga od 200 kilometara na sat, koja će na potpuno nov način povezati ta dva grada. Svi ti projekti su neodvojeni od izgradnje piste, ja se nadam da ćemo mi uspeti na tome da radimo realno 2024. godine- najavio je Momirović.

  Pruga od Niša do Dimitrovgrada prolazi kroš širi centar grada, i već decenijama se najavljuje njeno izmeštanje.

  Na toj pruzi se dogodilo mnoštvo saobraćajnih nesreća, jer na njoj ima više pružnih prelaza. Osim zaustavljanja saobraćaja kad vozovi prolaze, i stvaranja ogromnih gužvi, građanima koji žive uz tu prugu smeta i ogromna buka koju prave vozovi.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi