More

  Ministar Dmitrović tvrdi da su odvijeni šrafovi na njegovim kolima „pokušaj ubistva“, Tužilaštvo ispituje slučaj

  • Osnovno javno tužilaštvo u Nišu je počelo istragu povodom slučaja odvijenih šrafova na službenim kolima ministra za brigu o porodici i demografiju Radomira Dmitrovića, kojima se prošlog ponedeljka iz Niša vraćao u Beograd
  • Ministar Dmitrović je to što je neko olabavio šrafove na prednjim točkovima njegovog službenog vozila okarakterisao kao “ pokušaj ubistva”
  • Pre nego što smo izašli na auto-put, vozač mi je skrenuo pažnju na neobičan zvuk i misleći da je u pitanju točak i da je otišao ležaj, ali kada je dodirnuo šrafove na levom točku, oni su pali na zemlju, ispričao je on
  •  Dmitrović je ubeđen da bi pri većoj brzini na autoputu nesreća sa odvijenim šrafovima bila neizbežna
  • Ministar je napomenuo da nema nekakve svoje teorije, niti razmišlja zašto je to neko uradio na njegovim kolima jer “se ne bavi biznisom, nema firme i ne trguje”
  • Dmitrović je rekao da je pozvao vozača da ruča sa njim, iako po pravilu službe mora da bude stalno kod kola

  Osnovno javno tužilaštvo(OJT) u Nišu saopštilo je da ispituju slučaj odvijenih šrafova na službenim kolima „škoda superb“, kojim se ministar za brigu o porodici i demografiju Radomir Dmitrović  prošlog ponedeljka vraćao u Beograd nakon posete Nišu.

  -Naloženo da se obavi razgovor sa svim licima, pa da se dostavi izveštaj. Dostaviće nam izveštaj tek kad prikupe sve te informacije –navode  u OJT.

  U Policijskoj upravi u Nišu  kažu da preduzimaju sve mere i da intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti tog događaja

  Ministar Dmitrović je to što je neko olabavio šrafove na prednjim točkovima njegovog službenog vozila okarakterisao kao “ pokušaj ubistva”.

  Dmitrović je ispričao da je u ponedeljak, 22. februara, na putu od Beograda do Niša bilo je sve u savršenom redu sa kolima i nikakav neobičan zvuk nisu registrovali ni vozač ni on.

  -Posle završetka službenog dela posete Nišu otišli smo  na  ručak i nakon toga krenuli ka Beogradu. Pre nego što smo izašli na auto-put, vozač mi je skrenuo pažnju na neobičan zvuk i misleći da je u pitanju točak i da je otišao ležaj. Međutim, vozač dodiruje jedan šraf na levom točku od njih šest, koji odmah pada na zemlju. Dodiruje još jedan i taj pada, zatim i treći. Za preostala tri bilo je dovoljno par okreta da se nađu na zemlji-rekao je on novinarima.

  On je kazao kaže da na desnom točku šrafovi nisu padali, ali su bili odvrnuti do pola.

  Ministar Dmitrović je ubeđen da bi pri većoj brzini na autoputu nesreća sa odvijenim šrafovima bila neizbežna.

  Foto: Vlada Srbije

  -Ne bi smo imali šansu da preživimo pri brzini od 100 kilometara na sat, a kamoli većoj, jer se na auto-putu obično vozi od 130 do 150 kilometara na sat. Da je otpao točak došlo bi do prevrtanja pri toj brzini i više puta i tu nema šanse da se preživi-uveren je Dmitrović.

  Ministar je napomenuo da nema nekakve svoje teorije, niti razmišlja zašto je to neko uradio na njegovim kolima.

  -Ne bavim se biznisom, nemam firme, ne trgujem, nemam apsolutno ništa. Pišem knjige, pišem scenarije. Potpuno bezazleno. Imam stalno tu nacionalnu priču koja je prisutna u javnosti, a sada se i formalno bavim demografijom-rekao on.

  Ministar se zapitao da li možda nekome smeta to što upozorava i potencira da je pitanje demografije  pitanje svih pitanja jer “nam kao narodu ne vredi ništa ni što stvaramo ni što podižemo ako nas ne bude, a neće nas biti ako ne zaustavimo sadašnje trendove”. 


  Vozač bio na ručku

  Ministar za brigu o porodici i demografiju Radomir Dmitrović rekao je da vozilo u kojem je bio ne deli sa drugim ministrima, da svaki ministarima kola koja ga voze i svog vozača.

  On je kazao da se sabotaža na kolima mogla desiti samo dok je bio na ručku.

  -Ako postoji nekakva krivica, po pravilu službe vozač mora da bude stalno kod kola, a ja sam ga pozvao da i on ruča. To je ona ljudska slabost i tu je on tih nekih sat vremena bio van kola.To je činjenica i to ne treba da se skriva-precizirao je Dmitrović.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi